kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnönü Ailesi'ne icra şoku
Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ile ağabeyi Selim Sohtorik'in malvarlıkları üzerine, banka borçlarının ödenmemesi nedeniyle trilyonluk ihtiyati tedbir kararı alındı

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilen Sümerbank, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, ağabeyi Hasan Selim Sohtorik ve bu kişilerin ortak olduğu Al-Ce İthalat-İhracat'a ait gayrimenkullere ilişkin ihtiyati tedbir kararı aldı. Olay şöyle gelişti:

AL-Ce kefaletiyle, Sohtorik Denizcilik Sümerbank'tan 6 milyon 575 bin dolarlık kredi aldı. Ancak Sohtorik Denizcilik daha sonra iflas etti. Borçlular, dönem faizlerini ödemeyince bankanın icra takibiyle karşılaştı. Banka, İstanbul 14. İcra Müdürlüğü kanalıyla 2 milyon 546 bin 872 dolar tutarındaki alacağının tahsilatı için icra işlemi yapmak istedi. Ancak adresin terk edildiğini gören banka avukatları, buranın borçlular tarafından Sotramp Denizcilik'e kiralandığını, içerideki eşyaların da 2 Kasım 1998'de bu şirkete satıldığını tespit etti.

Borçlular adına kayıtlı başka malvarlığı bulamayan banka sadece Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün, yüzde 25 hissesine sahip olduğu, Bebek Yol Sokak'taki iki ayrı gayrımenkulü üzerine, toplam 200 milyar lira ipotek koydurttu.

Kendi adına kayıtlı Heybeliada'daki gayrimenkulü 150 milyara ipotek ettiren İnönü, aynı yerdeki başka bir gayrimenkulünü de 150 milyar 10 milyon liraya Marmara Taşımacılık Şirketi'ne devretti. Bu devir işlemleriyle yetinmeyen Sevinç İnönü, Marmara Taşımacılık 34 milyar 500 milyonluk satış vaadi sözleşmesi imzaladı.

Hasan Selim Sohtorik de alacaklı bankadan mal kaçırmakla suçlanıyor. Bankanın Avukatı Ali Yüksel Uzun, dilekçesinde Sohtorik'in, kendi adına kayıtlı üç gayrimenkulü üzerine ipotek koydurttuğunu iddia etti. Buna göre Hasan Selim Sohtorik, kardeşi Sevinç İnönü ile birlikte hissedar olduğu, Bebek Yol Sokak'taki iki gayrimenkulü üzerine, 200 milyar ipotek koydurttu. Heybeliada Abbaspaşa Sokak'taki bir arsasının üzerine ise 850 milyarlık ipotek koydurtan, Sohtorik, yine aynı yerdeki bir başka gayrimenkulünü de 39 milyar liraya, Marmara Taşımacılık şirketine devretti. Sevinç İnönü ve Selim Sohtorik, ortak oldukları Al-Ce İthalat İhracat şirketi üzerine kayıtlı Heybeliada 'daki iki gayrimenkulü, 118 milyara Marmara Taşımacılık şirketine devredildiğini iddia etti. İddialar arasında Al-Ce adına kayıtlı Kemerburgaz, Kemer Country'deki villayı Marmara Taşımacılık şirketine 330 milyar lira bedelle devretti. Bunun üzerine mahkeme, söz konusu gayrimenkuller üzerine ihtiyati tedbir uygulanmasına karar verdi.

Yüksel KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır