kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Belçika'da 3 bin holigan alarmı
Polis, hala Brüksel'de bulunan 3 bin İngiliz'in, Türk taraftarlara saldırmasından endişe duyuyor
UEFA Başkanı, İngiliz holiganların çıkarttıkları olaylar üzerine İdare Komitesi'ni acil toplantıya çağırdı

Türkiye-Belçika maçı öncesi Belçika'da İngiliz holiganlarla Türk taraftarlar arasında olay çıkması bekleniyor. Özellikle Charleroi kentinde otellerin dolu olması nedeniyle, birçok İngiliz holiganın Brüksel'de konakladığını ve bunların sayısının 3 bini bulduğunu belirten polis yetkilileri, Türkiye-Belçika maçı öncesi olay çıkmasından endişe ediyorlar. Aynı yetkililer, "Türkler'in maçı kazanması durumunda olayların çıkması çok daha muhtemel. Çeyrek finale çıkan Türkiye'nin başarısını kutlamak için insanlar sokaklara dökülecek" ifadesini kullanıyorlar. Bu arada Brüksel'de yaşayan diğer yabancı uyruklular da, holiganlardan oldukça rahatsız. Başkentte özellikle eletronik ve beyaz eşya mağazaları bugün kepenk kapatıyor.

POLİS PANZERLERİ DEVREDE
Brüksel'de adeta olağanüstü hal var. Bütün köşeler ve sokaklar polis panzerleriyle tutulmuş durumda. Özellikle yabancıların yoğun olarak yaşadığı Schaarbeek ve Saint-Gilles semtleri polis çemberi altında ve İngiliz holiganlar buraya sokulmuyor. Brüksel Emniyet Müdürü Roland Van Reusel "Şimdiye kadar yaklaşık bin İngiliz holiganı gözaltına aldık. 200 azılı İngiliz'i C-130 tipi uçaklarla jandarma eşliğinde ülkelerine gönderdik" ifadesini kullandı.

Bu arada bugün maçın oynanacağı stadyumun hemen yanında Sertap Erener'in, Belçikalı vokal Grubu Voice Male ve türkücü Kubat ile vereceği açık hava konseri de geniş güvenlik önlemleri altında geçecek.

UEFA Başkanı Lennart Johansson, Brüksel ve Charleroi'de holiganların neden olduğu şiddet olaylarının ardından acil bir İdari Komite toplantısı yapılması çağrısında bulundu. UEFA tarafından yapılan açıklamada acil toplantının, Liege'de, gerçekleştirileceği belirtildi.

Fikret AYDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır