kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ya hep ya hiç

Bunun adı onur maçı
Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Belçika maçının diğer ikisinden çok farklı olacağını belirterek, "Bu, bir onur ve ölüm kalım mücadelesi olacak. Bana bu maçta tekmeye kafasını uzatacak, sahada kelle koltukta dolaşacak futbolcu lazım. Türk Milli Takımı, daha önce bunu yaptı. Ama son iki maçta göremedim. Belçika maçı tarihi bir dönemeç. Futbolcularım kendi onurları ve tam 70 milyon Türk insanı için savaşmak zorundalar" diye konuştu

İpotek koydurmam
İngiltere'de 4 yıl önce yapılan Avrupa Şampiyonası'nın psikolojisinden kurtulduklarını ifade eden Denizli, "Şu anda turnuvaya veda etmiş takımlar varken, Türkiye son maça çeyrek final şansıyla giriyor. Golsüz ve puansız biten son şampiyonanın izlerini silmeyi başardık. Ama benim anlayamadığım, bu takımın şansı devam ederken, yağan hesapsız eleştiriler. Biz başarısız değiliz. Başarımızı ipotek altına almaya çalışıyorlar" dedi

Aman hakeme dikkat
Milli Takım'ın patronu son maçta tek rakip istediklerini ifade ederek, "Biz rakip olarak Belçika'yı görüyoruz. Kendi seyircimizle mücadele etmek istemiyoruz. Tabii bir de hakemle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Ama ben futbolcularımı uyardım. Kimse hakemle konuşmayacak. Seyircimiz üzerimizdeki baskıyı kaldırsın. Takımdaki herkes sorumluluğunun bilincinde. Bu savaş sadece bizim değil, Türkiye'nin savaşı" yorumunu yaptı.

"Bana tekmeye kafa uzatacak, kelle koltukta dolaşacak futbolcu lazım. Son 2 maçtaki futbolu kabul etmem. Herkes kendi onuru için oynasın."

Rüştü: Geceleri uyuyamıyoruz
Milli Takım'ın file bekçisi ve kaptanı Rüştü, İtalya maçından sonra başlayan eleştirilerin kendileri için artık kabusa dönüştüğünü söyledi. Üzerlerinde büyük bir baskı oluştuğunu belirten Rüştü, "Geceleri uyuyamaz olduk. Maçlara motive olamıyoruz. Sahada Türk halkının göğsünü kabartacak işler yapmak istiyoruz. Ama Türkler bize hakaret ediyor. Bu acımasızlık biterse ve Türkiye'yi yanımızda hissedersek, Belçika'yı devirip çeyrek finale çıkarız" dedi.

Oktay da idmana katıldı
Belçika maçının hazırlıklarını dün tek idmanla sürdüren millliler, sakat Ümit dışında eksiksiz çalıştı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun da izlediği idman, düz koşu ve top çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi. Böbreklerindki taş nedeniyle idrarından kan çıkan Oktay idmana katılırken, kaleci Rüştü çok formda bir görüntü çizdi.

FATİH DOĞAN - Eindhoven


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır