kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SARDALYA PİLAKİSİ
Malzemesi:
* 1 kg. sardalya balığı
* 3 baş soğan
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 4 adet domates
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 3-4 diş sarmısak
* 4 adet sivribiber
* 2 -3 adet defne yaprağı
* 1 Demet maydanoz
* Yeterince tuz
* Karabiber.

HAZIRLANIŞI:
Ayıklanmış, yıkanmış sardalya balığını hafifçe tuzlayın. Karın taraflarına biraz karabiber sürüp bekletin. Öte yandan soğanları halka halka incecik doğrayın. Zeytinyağında pembeleştirin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp, iri parçalara bölün. Kavrulmakta olan soğanların üzerine döküp 3-4 dakika pişirin. Hazırladığınız bu harcın yarısına bir tepsiye yayın. Üzerine balıkları yerleştirin. Harcın kalan yarısını da üstüne dökün. Bir tatlı kaşığı sirke, 3-4 diş sarmısak ufak parçalara bölünüp balıkların arasına yerleştirin. Üstünü örtüp orta hararetli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. İnmesine yakın ince kıyılmış maydanoz serpin. Fırında pişirirseniz tepsinin üstü açık olmalı ve maydanoz fırına girmeden serpilmelidir. Her iki halde de sıcak sıcak ikram ediniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır