kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yüce divan tartışmaları...

'Soruşturmadan korkan yok'
HÜKÜMET ortakları ANAP ile MHP arasında yaşanan Yüce Divan gerilimi, Türkkonut'un dün yapılan 15. Genel Kurul toplantısına da yansıdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici'nin de katıldığı toplantıda, Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler "Hiç hizmet yapmayıp yan gelip yatmaktansa, hizmet yapıp hesabını mahkemeye vermeyi her zaman yeğleriz" dedi.

Keçeciler, şöyle devam etti: "Soruşturmadan korkan falan yok. Otoyol yaptık diye bize hesap soranlar oldu, işte burada oturuyor, gittik hesabını alnımızın akıyla verdik. Bundan sonra da gideriz, alnımızın akıyla veririz, veremeyeceğimiz herhangi bir hesabımız yoktur. Mesut Yılmaz'ın da yoktur."

'Sorun kişisel tavırlar'
DEVLET Bakanı Edip Safter Gaydalı da dün Düzce'de katıldığı açılış töreninden sonra Adapazarı'nda ANAP Sakarya İl Başkanı Arif Aruca'nın verdiği yemeğe katıldı. Yemek sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gaydalı, hükümetin geleceğine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi: "ANAP ile MHP arasında herhangi bir uzlaşmazlık söz konusu değil. Sorun, Soruşturma Komisyonu'ndaki MHP milletvekillerinin kişisel tavırlarından kaynaklanıyor. Eğer, bu tavır düşündüğümüz gibi kişisel değil de partinin görüşü ise bu ayrıca değerlendirilir. Bu da, Perşembe günü Genel Kurul'daki oylamada ortaya çıkacak. "

'Hükümetle ne alakası var'
ULAŞTIRMA Bakanı Enis Öksüz, Konya'daki Sivil Havaalanı Terminal binasındaki incelemeleri sırasında, gazetecilerin ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a sevki sonrasındaki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı. Öksüz, "Yılmaz'ın Yüce Divan'a sevkinin istikrarı bozup bozmayacağı" konusundaki soruya şöyle yanıt verdi: "Şimdi hesap soruluyorsa kim, niye buna üzülüyor? Yanlış bir şeyler, kanunsuzluk yapılmışsa 'istikrar olsun' diye bunu görmeyelim mi? Memleketin kaynakları israf edilmişse, beytülmala el uzatılmışsa, bunu geçiniz mi diyelim? Ben, bu ahlakı anlamıyorum. Bu nasıl ahlak? Herkes vicdanına göre kararını verecektir."

DYP: Anayasa ihlali olur
DYP Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, "Bağımsız yargının verdiği kesinleşmiş bir hüküm varsa, TBMM ve soruşturma komisyonları bu karara uymalıdır. Aksi takdirde Anayasamız göz göre göre ihlal edilmiş olur" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır