kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vatandaş Süleyman Demirel temel attı
Düzce'de bir traktör fabrikasının temel atma törenine katılan Demirel, hükümetin tarım politikasını eleştirdi

DÜZCE- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükümette yaşanan gerginliğe değinerek MHP ve ANAP'a uyarılarda bulundu. Demirel, "Siyasetin inişleri çıkışları olur. Güncel meselelerle hareket etmemek lazım. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var, Türkiye hızını kesmemeli" dedi.

Demirel Uzel Holding tarafından Düzce'de yaptırılan 263 milyon dolarlık traktör fabrikasının temel atma törenine katıldı. Törende Türkiye'nin sanayileşmeye ihtiyacının olduğunu belirten Demirel, hükümetin tarım politikasına da eleştirilerde bulundu.

"SIKINTILAR AŞILMALI"
Uyguladığı yanlış politikalar iddiasıyla hakkında gensoru önergesi verilen Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in de katıldığı törende konuşan Demirel, "Bugünden itibaren Türk köylüsünün gerçek gelir düzeyini artıracak tedbirleri devletimizin ve parlementomuzun devam ettirmesi kaçınılmazdır. Türk köylüsünün önemli sıkıntıları vardır bu sıkıntılar aşılmalıdır" dedi. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 45'inin tarım kesiminde çalıştığını belirten Demirel, sanayileşme ile birlikte tarımda çalışan insanların gelir düzeylerinin yükseltilmesini istedi.

AYAĞI TAKILDI
Hükümetin çiftçinin girdileriyle çıktılarını dengede tutması gerektiğine işaret eden Demirel, sözlerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirterek "Yeniden kara öküz, kara kağnı ve kara çarığa dönemeyiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından platformdan inen Demirel'in ayağı takıldı. Biar an için dengesini kaybeden Demirel'in imdadına korumaları yetişti. Bir şey olmadığını söyleyen Demirel gülerek merdivenlerden indi. Demirel'in konuşmasının ardından tören alanında bir köy düğünü canlandırıldı. Demirel, yere gömülen bir traktör motorunun üzerine bereketi simgeleyen buğday taneleri saçarak temeli attı.

Fatih ATİK-Ercan YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır