kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Şanslı Portekiz

İkinci maçlar ve üçüncü maçlarda artık ince hesaplar yapılıyor. Eğer yenemezsen, mağlup da olmayacaksın. Dün mükemmel bir mücadele olması beklenen Portekiz-Romanya maçı sırf bu yüzden keyif vermedi. Romanya'nın ileri ikilisi Moldovan ve Ilie hiç etkili olamadılar. Moldovan zaten bu yıl düşüşte. Ama Ilie'den daha fazla şeyler bekleniyor. Hagi yürüye yürüye de olsa takımını iyi idare etti. Koca 90 dakikada Portekiz'in bir tek kafa vuruşu ile pozisyonu var. Romanya'nın da Hagi'nin 25 metreden vurduğu bir şut. Akşam oynanacak İngiltere-Almanya maçından sonra bu gruptaki son karşılaşmalar daha heyecanlı ve kaliteli olur. Hakem Fransız Veissierre güzel maç yönetti. İki takımda da hakemi aldatmaya yönelik artist futbolcular fazla olmasına rağmen, o bunların hiç birisini yutmadı.

Benim bu turnuvada dikkatimi bir şey çekiyor. Artık milli maçlar, ağır geçen sezonlardan sonra bir angarya gibi. Şampiyonlar Ligi'ndeki ve Kupa 2'deki kalite ve heyecan maalesef bu maçlarda yok.

Böyle gol yenmez
Portekiz, İngiltere maçında rakip kendi üstüne çok gelince, müdafaa zaaflarını iyi değerlendirmişti. Fakat dün Romanya defansını hiç boşaltmadı. Filipescu ile Popescu iyi anlaştılar. Chivu da onlara uyunca defansta hata oranı azaldı. Ama nereye kadar?...90. dakikadaki bir ölü topa kadar.

Hem de cepheden, 40 metreden yapılan bir ortada bir takım eğer bu golü yiyorsa bu turnuvaya da devam etmesi zor.

Böyle bir pozisyonda ofsayt yapmak için bir kişinin karar vermesi diğerlerinin de ona uyması lazım. Bazıları yapıp, bazıları yapmazsa böyle tuhaf golü kalende görürsün. Artık Romanya'nın, İngiltere maçını kazanmaktan başka bir çaresi kalmadı.

Bence dünkü sonuç, futbolun cilvesi. Yoksa iki takımın oynadıkları futbola göre maçın berabere bitmesi gerekirdi.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır