kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ağzınıza sağlık!
İngiliz bilimadamları diş, diş eti, dudak ya da dilde çıkan rahatsızlıkların aslında vücutta başka bir rahatsızlığın işareti olduğuna dikkat çekiyorlar

DİŞ GICIRDATMAK: Özellikle geceleri uykuda ortaya çıkar. Stresin belirtisidir. Magnezyum eksikliğinden kaynaklanır. Kasları gevşettiği için magnezyumu bol gıdalar, sebze, kavrulmamış fıstık yemek gerekir.

TAT ALMAMAK: Kadınlarda özellikle adet günlerinde belirgindir. Demir eksikliğinden kaynaklanır. Mercimek, çavdar, yulaf, buğday ve yumurta gibi demir ağırlıklı gıdalar almak gerekir. Bunun yanında C vitamini de faydalıdır.

AĞIZ KOKUSU: Bakımsız dişler, şekerli maddeler yemek ve stres neden olur. Günde en az 1.5 litre su içmek gerekir. Susamlı gıdalar, hindi, balık, mercimek ve pilav yenmelidir.

DİŞETİ KANAMASI: C vitamini eksikliğinden kaynaklanır. Hamilelik de bir diğer sebebi olabilir. Turunçgiller ve sebze bol miktarda alınmalıdır.

DUDAK KURUMASI: Vücuttaki su yetersizliği neden olur. Özellikle yağ rejimi yapanlarda rastlanır. Günde en az 1 buçuk litre su içilmesi, çay ve kahveden uzak durulması, balık ve yağda kavrulmamış fıstık yenmesi gerekir.

AĞIZDAKİ UÇUKLAR: A vitamini eksikliği ve stres durumlarında ortaya çıkar. Ağız yaraları da yaşanabilir. Bol miktarda patates, kavun, kayısı ve havuç yenmesi gerekir.

DİL PASLANMALARI: Karaciğerin iyi çalışmamasından kaynaklanır. Dilde beyaz veya sarı lekeler oluşur. Kabızlık da dil paslanmalarının nedenleri arasındadır. Çay ve kahveyi bırakmak, taze meyve ve sebze yiyip bol miktarda su içmek gerekir.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır