kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şişman Amerika'nın umudu bu 7 diyette
Nüfusun yarıdan fazlasının aşırı kilolu olduğu ABD'de insanlar, yeniden forma girebilmek için en çok birbirinden farklı bu 7 diyeti uyguluyor...

Amerika'da yaşanan "diyet savaşı", son hızla devam ediyor. Amerikan Tarım Bakanlığı yetkililerinin ve çeşitli sağlık kuruluşlarının yürüttüğü araştırmalar, ülkenin yarısının aşırı kilolu olduğunu ortaya koymuştu.

Bunun üzerine uzmanlar ve bakanlıklar, şişman Amerikalılar'ı sağlıklı bir şekilde zayıflatacak en uygun diyeti bulmak için çalışmalara başladı. Uzun süren araştırmalar sonunda Amerika'da en fazla rağbet gören 7 diyet programı belirlendi. Hollywood'un ünlü yıldızlarından politikacılara, evkadınlarından öğrencisine kadar aşırı kilolu Amerikalılar'ın zayıflayabilmek için başvurduğu çeşitli diyetlerin en gözdesi, ünlü People dergisinin son sayısına konu oldu.

Haberi, "Amerika'yı zayıflatan 7 Diyet ve onları uygulayan ünlüler" şeklinde veren People, Liz Taylor, Demi Moore, Jane Seymour gibi yıldızların bu diyetleri uyguladığını yazdı.

1 KİLO GÖZLEMCİLERİ DİYETİ
Kendİ diyetisyeninizin belirleyeceği programa ve vermeniz gereken kiloya göre istediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz. Ancak burada önemli olan yağ, protein ve lifli besinleri bir dengede tutmak. Eşit oranlarda ve aşırıya kaçmadan herşeyi yiyebilirsiniz. York Düşesi Sarah Ferguson, bu diyeti tüm dünyaya tanıtan kişi oldu.

2 BÖLGESEL ZAYIFLAMA DİYETİ
Proteİn ve karbonhidratlı besinlerin hepsinden istenildiği kadar yenebiliyor. Dikkat edilmesi gereken şey, yağlı yiyeceklerden uzak durmak. İnsülin seviyesini ayarlayıp acıkmayı kontrol ederek bölgesel zayıflama sağlanıyor. Jennifer Aniston, Kristie Alley ve Matt LeBlanc bu diyeti uylgulayanlar arasında.

3 KARBONHİDRAT DİYETİ
Et, deniz ürünleri, yumurta, peynir, sebzeler ve tereyağı yiyebilirsiniz. Günde bir öğün olmak kaydıyla da "karbonhidrat ödül yemeği" yiyebilirsiniz. Bu diyeti deneyenler arasında, ünlü oyuncu Rosie O'Donnel ve talkshow sunucusu Oprah Winfrey var.

4 ATKINS DİYETİ
Et, deniz ürünleri, tavuk ve hindi gibi kümes hayvanlarının eti, peynir, krema ve bazı sebzeler yiyebilirsiniz. Makarna, ekmek ve pirinç kesinlikle yasak. Meyve çok az miktarda alabilirsiniz. Ünlü oyuncu Whoopi Goldberg ve Enerji Bakanı Bill Richardson Atkins diyetini uygulayanlar arasında. Doktor Atkins, bu rejimiyle, karbonhidrat seviyesini düşürerek vücudun enerji gerektiğinde yağları yakmasını sağladığını belirtiyor.

5 ANDREW WEIL DİYETİ
Taze meyve ve sebze, balık, soyalı besinler, makarna, zeytinyağı, yeşil çay, patates, fındık, bol miktarda peynir ve yoğurt yenebilir. Doktor Weil, diyetinin yalnızca kilo kaybetmek için değil sağlıklı yaşamak için de geçerli olduğunu söylüyor.

6 ŞEKER DİYETİ
Tavuk, hindi, balık, kırmızı et ve peynir, krema ve tereyağ aşırıya kaçmadan yenilebilir. Şeker kesinlikle hiç alınmayacak. Patates, pirinç ve mısır da yasak. Bu diyetin en ünlü uygulayacısı, Elizabeth Taylor. Belli bir grup besini yiyeceklerin arasından çıkarmaya gerek kalmadan ölçülü beslenerek zayıflamayı sağladığı belirtiliyor.

7 HIZLI ZAYIFLAMA DİYETİ
Az yağlı besinler ve bu diyeti hazırlayan uzmanların belirleyeceği yiyecekleri, günde en az iki öğünde yemek gerekiyor. Diyeti hazırlayan şirketin başkanı Marc Covent, "Dengeli beslenmeyle sağılıklı zayıflamayı sağlıyoruz" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır