kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsanın kaderi Yılmaz'a bağlı
Gözler bu hafta TBMM'de olacak. Yılmaz'ın Yüce Divan'a gitmesi havayı daha da bozacak. Karar Yılmaz'ın lehine olursa sa borsa da kurtulacak

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) gelecek haftaki gündemini yine siyaset belirleyecek. Geçtiğimiz hafta siyasi tedirginliğin artmasıyla yüzde 12.8'lik değer kaybına uğrayan borsa, bu hafta da siyasete endeksli bir seyir izleyecek.

Mesut Yılmaz'ın ve Tansu Çiller'in Yüce Divan'a sevklerine ilişkin olarak, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylamanın sonuçları, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatma kararı alması halinde erken seçim ihtimalinin güçlenmesi, koalisyon ortakları arasındaki gerginliğin giderek tırmanması, gelecek hafta endeksin yönünü belirleyecek siyasi olaylardan.

Yüce Divan olaylarını uzun soluklu bir MHP mücadelesi olarak değerlendiren Ekinciler'den Alp Tekince, "MHP, FP'den kopmaların kendisine yönelmesi için Yüce Divan'la bir mücadele başlattı" yorumunu yaptı.

İş Bankası ve Telecom Italia'nın kazandığı GSM-1800 ihalesinin işletme devir hakkı sözleşmesindeki imzanın gecikmesi, Turkcell'in halka arzıyla piyasadan para çekilecek olması da piyasayı zayıflatan gelişmeler arasında yeralıyor.

SUNİ TALEP
Özellikle GSM'deki gecikmenin piyasa üzerinde yüzde 20'lik paya sahip İş Bankası C'lerin fiyatında bir düşüş yarattığını belirten Demir Yatırım'dan Mehmet Aşçıoğlu, "Likiditenin bol olmasına rağmen bono piyasasındaki oranlar düştü, repolar yükseldi. Parite düşmesine rağmen dövizi tırmandırdı. Dolayısıyla belirsizlik, suni talep yarattı" dedi.

Turkcell'in halka arzının piyasaya getirdiği satış baskısının bir süre sonra düzeleceğini belirten uzmanlar, yabancı yatırımcıların bu sayede İMKB'ye yöneleceğine dikkat çektiler.

Nur ÖZTÜRK İLK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır