kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşadamında vize sevinci
SABAH yazarı Yavuz Donat'ın köşesinde duyurduğu, Avrupa Adalet Divanı'nın vizeyi kaldıran kararı heyecan yarattı SABAH yazarı Yavuz Donat önceki günkü köşesinde yazdığı, Avrupa Adalet Divanı'nın, Türk işadamlarına vizesiz AB ülkelerine giriş fırsatı yaratan 11 Mayıs 2000 tarihli kararı işdünyasında sevinçle karşılandı.

İşadamları, "Bu karar genel bir uygulamaya emsal teşkil edecek nitelikteyse bu işin peşini bırakmayız" dediler. AB'ye vizesiz giriş umudu yaratan karara yönelik değerlendirmeler şöyle:

TOBB Başkanı Fuat Miras: TOBB Brüksel Temsilciliği, 11 Mayıs'ta Avrupa Adalet Divanı tarafından verilen kararın genel nitelikte mi özel nitelikte mi olduğunu inceleyecek. Eğer, örnek gösterilecek nitelikte bir karar varsa bu işin peşini bırakmayız. İKV, TOBB'un AB ile ilişkilerini düzenleyen kolu. İKV'yi de harekete geçiririz.

UĞRAŞ VERİYORDUK
ASO Başkanı Zafer Çağlayan: 1996'dan beri AB ülkelerinin Türk işadamlarına uyguladıkları vizeyi kaldırmanın uğraşı içindeyiz. AB'nin Türkiye temsilciliği nezdinde daha önce girişimlerimiz oldu. Vize, ticarette teknik engel oluşturuyor ve insan haklarına aykırı. ASO olarak takipçisi olacağız.

ATO Başkanı Sinan Aygün: Avrupa Adalet Divanı'nın, vizenin kaldırılmasına ilişkin kararı tarihi bir karar. Derhal Adalet Divanı nezdinde girişimlerde bulunacağız. İşadamlarının, tüccarların Adalet Divanı'na başvurularını organize edebiliriz. AB'ye tam üyelik aşamasındaki Türkiye için vizenin kademeli olarak kaldırılması zaten gerekiyordu. Bunun, yargı kararı ile işadamlarından başlaması son derece anlamlı bir gelişme.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır