kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Global emlakçı devri!
Gayrimenkulde global zincirlerin ağırlığı artıyor.148 ülkede ofisi olan Amerikalı 'Coldwell Banker' ve 'Century 21' Türkiye'ye geliyor

Gayrimenkul sektörü, sadece inşaatın kalitesiyle değil, pazarlama yöntemleriyle de ciddi bir değişim yaşıyor. Uluslararası pazarlama zinciri Re/Max'ın Türkiye pazarına girmesinden üç yıl sonra bu kez de ABD'nin Cendant Grubu'na ait Cordwell Banker ve Century 21 adlı iki zincir Türkiye'de yayılma kararı aldı. 148 ülkede 110 bin çalışan ve 6 bin ofise sahip bu pazarlama zincirlerinden Cordwell Banker ticari gayrimenkul, Century 21 de konut pazarlaması konusunda uzman.

Global gayrimenkul zincirlerini, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Sait Yılmaz Türkiye'ye getiriyor. Her iki zincirin de master franchising hakkını alan Yılmaz, Türkiye'de bayilikler verecek. Sait Yılmaz, Yılmaz Şirketler Grubu ile yıllardır inşaat sektörünün içinde yer alıyor. Ancak bugün gelinen noktada müteahhitlik yapma şansının azaldığına inanan Yılmaz, sektör içinde yeni alanlara yönelmek gerektiğini düşünüyor.

MORTGAGE'A DESTEK
ABD'nin Cendant Grubu'na ait Cordwell Banker ve Century, Türkiye'de faaliyet gösterirken bankalarla ortak çalışarak, uzun vadeli konut kredisi arayanlar ile bankalar arasında aracılık yapacak. Franchising hakkını almak isteyenler de bugüne dek hiç gayrimenkul pazarlamacılığı yapmamış olmak ve işyerinin cadde üzerinde olması şartları aranacak. Eğitim için ABD'ye gönderilecek olan 10 kişi, döndüğünde Türkiye'deki bayileri eğitecek. Ve bayiler her ay izlenecek. KASİAD Başkanı Sait Yılmaz, hedeflerinin başlangıçta İstanbul'da 30, diğer büyük şehirlerde 5'er bayilik vermek olduğunu belirterek 5 yıl içinde pazarın lideri olmak istediklerini söylüyor.

ESEN PİŞİRİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır