kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılın en büyük sürprizi ilk üç aylık enflasyon
Raporda, bu yılın ilk aylarındaki en önemli gelişmenin faiz dışı fazlada sağlanan artış, en sürpriz gelişmenin ise enflasyon oranlarının, beklenenden yüksek çıkması olduğu belirtildi.

Bu çerçevede, merkezi hükümet faiz dışı fazlasının, toplam kamu gelirlerine oranının yüzde 36'ya yükselebileceği hatırlatıldı. Raporda, sosyal güvenlik reformu çerçevesinin de etkilerinin alınmaya başlandığı belirtilerek, sosyal güvenlik açığının, GSMH'ya oranının, yüzde 0.5 oranında düştüğü ifade edildi. Kamu ücretlerindeki artış ile gerçekleşen enflasyon arasındaki farkın tazmin edilmesinin, hedefleri olumsuz etkilemeyeceği de vurgulandı. Özelleştirme sürecinin de başarılı bir şekilde seyrettiğine işaret edilerek,nakit bazda bu yıl için hedeflenen toplam özelleştirme hedefinin yüzde 55'inin gerçekleştirildiği kaydedildi. Raporda, tarım destekleme fiyatlarının, ekonomik programa ve dünya fiyatlarına uygun olduğu belirtilerek, bunun da programın kredibilitesini artırdığına dikkat çekildi.

MAKRO EKONOMİK TAHMİN
S & P, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) bu yıl yüzde 4, ihracattaki gerçek artış oranının ise yüzde 3.3 büyüyeceğini tahmin etti. İşsizlik oranının yüzde 7.5'den yüzde 7.3'e ineceği, tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) cinsinden yıl sonu enflasyon oranının ise yüzde 50 olacağı tahmininde bulunuldu. Rapora göre merkezi hükümet gelirleri, GSYH temelinde yüzde 25 oranında artış gösterirken, harcamalar yüzde 39.1 oranında.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır