kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Piza ziyarete açıldı
İtalya'nın simgesi haline gelen Piza Kulesi, bilimadamlarının yoğun çalışmaları sonucu aşağı eğilmekten kurtarılınca, dün turist ziyaretine açıldı. Piza, mühendislerin 10 yılık çalışması sonucu 12 santimetre yukarı doğru çekildi. Ancak Pisa'nın ziyarete açılması sadece sembolik. Piza kenti azizi San Ranieri için verilen ziyafet ile çakışan açılış gününde 200 öğrencinin Piza'yı gezmesine izin verildi.

Ancak kent yetkilileri, kuleyi gelecek yılın Haziran ayında tamamen ziyarete açmayı planlıyorlar. Bilimadamları, kulenin karşısındaki Campo dei Miracoli meydanından bağladıkları 100 metrelik çelik halatlarla kuleyi 5 ayda 12 santim doğrulttular

İsrail'den su çıkarması
Manavgat Suyu'na talip olan İsrail'den ilk kez, ilgili bakanlıkları temsil eden kapsamlı bir heyet Türkiye'ye geliyor. İsrail kabinesindeki Bakan yardımcıları ve müsteşarlardan oluşan 7 kişilik ekip yarın Türkiye'de olacak. DSİ Genel Müdürü, Enerji Bakanı ve Dışişleri yetkilileriyle biraraya gelecek olan İsrailli heyet, dönüşte Manavgat Suyu'nun alınması ile ilgili kapsamlı rapor hazırlayacak. Bu rapor, Kudüs hükümetinin vereceği son kararı belirleyecek.

Nükleer sırlar ortaya çıktı
Amerika'daki Los Alamos laboratuvarından kaybolan, son derece gizli nükleer bilgilerin yer aldığı bilgisayar hard diskleri bulundu. İki ay önce kaybolan diskler, laboratuvardaki fotokopi makinesinin arkasında ortaya çıktı. Yetkililer, oraya daha önce iki kez bakıldığını ancak disklere rastlanmadığını belirttiler. Los Alamos yetkilileri, şimdi disklerin kopyalanıp kopyalanmadığını anlamak için testler yapacaklar. Çalınan diskler yüzünden 6 bilimadamı görevden uzaklaştırılmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır