kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okuyana bravo
"Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" Yukarıdaki yazı yanlış yazılmadı; bu garip kelime 45 harften oluşan bir gölün adı.

Amerika'nın Massachusetts eyaletindeki Webster Kasabası sakinleri, turistlerin bölgedeki "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" gölünün ismini telaffuz edememesine rağmen, ismini değiştirmemekte kararlılar. Webster Belediye Başkanı Robert Stawiecki, "Bu isim, bizi çevredeki yerleşim bölgelerinden ayırıyor" dedi. Stawiecki, "Bu ismin tercümesinin şöyle olduğu kabul edilir: Sen kendi kıyında balık tut, ben kendi kıyımda tutayım. Hiç kimse gölün ortasında balık tutmasın" diye konuştu.

45 HARF VAR
Belediye Başkanı Stawiecki'ye göre gölün ismi olan cümle beyaz yerleşimcilerin gölün yerlilere ait olmayan kıyısında avlanması için söylenmiş. Webster'da yaşayan herkesin gölün ismini duraksamadan doğru olarak telaffuz edebildiklerini ifade eden Stawiecki, çocuklara ilkokula başlar başlamaz gölün ismini söylemeyi öğrettiklerini belirtti. Amerikalı coğrafya uzmanları, 45 harften oluşan bu ismin Amerika'daki en uzun coğrafi şekil ismi olduğunu belirtiyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır