kapat

18.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başar Esad lider oluyor
Suriye'nin iktidardaki partisi Baas'ın 15 yıl sonra ilk kez düzenlediği kongrede liderlik için Başar tek aday gösterildi.

Rakibi olmayan Başar'ın geçen hafta ölen babası Hafız Esad yerine, Cumhurbaşkanı seçilmek için adaylığını koyması bekleniyor.

Şam'daki kongre, Başar ve bin Baas üyesinin 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yüksek sesle partinin "Ölümsüz bir görev, tek bir Arap ulusu" sloganı söylendikten sonra marşlar okundu. Sıkı güvenlik önlemleri altında Şam'ın 15 kilometre dışındaki lüks bir otelde gerçekleşti. Açılış konuşmasını, partinin genel sekreter yardımcısı Süleyman Kaddah yaptı. Kaddah, Başar'ı kürsüye, "Geleceğin umudunu selamlıyoruz: Başar Esad" sözleriyle çağırdı. Hafız Esad'ın yolunda Başar'ı sonuna kadar desteklediklerini de belirtti.

5 gün sürecek kongrede parti üyeleri, merkez komitenin 90 üyesini seçecek. Kongrede Başar'ın resmi adaylığı da ilan edilecek ve 25 Haziran'da toplanacak Halk Meclisi, referandum tarihi belirleyecek. Oylamanın 20 Temmuz'dan önce olması beklenmiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır