kapat

11.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patlıcanlı kebap
Malzemesi:
* 250 gr. koyun eti
* 150 gr. kuyruk
* 250 gr. patlıcan
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 kahve fincanı sulandırılmış limon tuzu (1 litre suya 1 çorba kaşığı limon tuzu)

HAZIRLANIŞI
Yapılışı: Et ve kuyruğu makinede çektikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Patlıcanları iki parmak eninde doğrayın. Şişlere bir patlıcan, bir kıyma geçirerek kömür ateşinde pişirin. Pişenleri tepsi ya da sahana alın. Üzerine sulandırılmış limon tuzu gezdirin. Kapağı örtüp, hafif ateşte suyunu çektirin. Tabağı servis yaparken mantar ve zeytinle süsleyip yanında garnitür olarak pilav verebilirsiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır