kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit: Gözüm arkada kalmaz
Başbakan, Norveç'e hareketinden önce "Gözünüz arkada kalıyor mu" şeklindeki soruya "Hiçbir zaman gözüm arkada kalmaz. Çünkü Türk milletine güveniyorum" diye karşılık verdi

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, "sevdiğim ve hayranlık duyduğum bir ülke" dediği Norveç'e gitti. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'in resmi davetlisi olarak bu ülkeye gittiğini vurgulayan Ecevit, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

"Her bakımdan Norveç'ten öğreneceğimiz çok şey var" diyen Ecevit, Norveç'te bulunduğu sürece gözünün arkada kalmayacağını kaydetti ve "Çünkü, Türk milletine güveniyorum" diye konuştu.

Başbakan, havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı:

GARİP BİR TESADÜF MÜ?
- 5 artı 5 anayasa değişikliği öncesinde Hindistan'a giderken 'Bir adım önümü görmem lazım' şeklinde dünkü uyarılara benzer bir uyarıda bulunmuştunuz. Norveç gezisi öncesi dünkü açıklamanız garip bir tesadüf mü?

- Ben biliyorsunuz ayağım yerden kesikken iç politika üzerine konuşmam. Şimdi de ayağım yerden kesilmek üzere. Uçağa binmek üzereyiz. Ben düşüncelerimi, umutlarımı, kaygılarımı söyledim. Bugün ekleyeceğim başka bir şey yok.

- Gözünüz arkada kalıyor mu?

- Hayır. Hiçbir zaman gözüm arkada kalmaz. Çünkü, Türk ulusuna her zaman güvenirim, her zaman güvendim, hiçbir zaman da karamsar olmadım. Gezide Dışişleri Bakanı İsmail Cem, üst düzey kamu yöneticileri ve diplomatların da kendisine eşlik edeceğini belirten Ecevit, Norveç'e 22 yıl aradan sonra giden ilk Türk Başbakanı olduğunu bildirdi ve şöyle dedi:

MÜTEVAZI BİR YAŞAM
"Şimdi tekrar bu olanağı bulduğum için çok mutluyum. Bu arada, Başbakan olmadan da Norveç'e birkaç kez gittim, geldim. Çok sevdiğim, saydığım, hayranlık duyduğum bir ülkedir. Tabii hayranlık Norveç'in ekonomik, sosyal ve siyasal düzeninedir. Norveç'te kişi başına ulusal gelir bizim kişi başına ulusal gelirimizin 10 katı. Ama Türkiye'deki yoksulluk orada olmadığı gibi Türkiye'deki lüks de orada yok. Çok mütevazı bir yaşamı öteden beri, petrol bulduktan sonra bile sürdürmeye özen gösterdiler. Her bakımdan Norveç'ten öğreneceğimiz çok şey var."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır