kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şuruplu Erik Tatlısı
Malzemesi:
*125 gr. un
*1 tutam vanilya
*Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi
*1 tutam tuz
*3 adet yumurtanın sarısı
*50 gr. eritilmş tereyağı
*200 gr. süt
*3 adet yumurta beyazı
*30 gr. şeker

Baharatlı Erik Şurubu için Malzeme:
*500 gr. erik
*200 gr. kahverengi şeker
*250 gr. su
*1 adet çubuk tarçın
*1 adet limon kabuğu
*1 çorba kaşığı rom ya da konyak

HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp dörde bölün ve şeker, su, çubuk tarçınla birlikte 10 dakika kadar kaynatın. Malzemeyi bir kaba alıp gece buzdolabında bekletin. İstenirse servis yapmadan önce rom ekleyip ilk gruptaki malzemeyi karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta beyazı ve şekeri az çırpın. Tavada bir çorba kaşığı tereyağını ısıtıp karışımın içine dökün ve kısık ateşte pişirirken içine kuru üzüm serpiştirin. Hamuru çevirip diğer tarafını da kızartın. Kızaran hamuru iki çatalla küçük parçalara ayırın ve üzerin pudra şekeri serpin. Yanına baharatlı erik şurubu ile ılık servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır