kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trilyonluk atlar karantinada
Maslak'taki binicilik tesislerinde bir köpek kuduz çıkınca, Koç, Eczacıbaşı gibi ünlülerinin paha biçilmez atları karantinaya alındı

İSTANBUL Maslak'taki binicilik tesislerinde kuduz paniği baş gösterdi. Tesislere giren bir köpek, kuduz çıkınca hükümet veterineri ve Tarım İlçe Müdürlüğü kuduz alarmı verdi ve 6 aylık karantina uygulamasına başladı.

Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Alp Yalman, Tunç Çapa, İskender Pisak, Ata Zorlu, Aldo Baldini gibi ünlülerin atlarının bulunduğu binicilik tesislerine giriş ve çıkış yasaklandı. Şişli Veterinerliği kuduz köpeği itlaf ederken, 500'e yakın at gözlem altına alındı. Son derece kıymetli ve pahalı olan trilyonluk ithal atlar, hükümet veterineri ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nün gözetiminde tutulurken, 29 Mayıs tarihi itibariyle karantina uygulamasına geçildi. Buna rağmen, tesislerdeki atlar Kemer Country'de düzenlenen Vehbi Koç Kupası için tesisten çıkış yaptı.

ŞOK ETKİSİ
İstanbul'da gösteren kuduz salgını çocuklardan sonra paha biçilmeyen trilyonluk atları da vururken, Uluslararası Binicilik Federasyonu da konuya el attı. Uluslararası Binicilik Federasyonu, veba ve at gribi nedeniyle daha önce de Türkiye'ye at giriş ve çıkışlarını yasaklamış ve tüm Türkiye'yi karantina bölgesi ilan etmişti. Şimdi de kuduz olayı binicilik camiasında şok etkisi yaptı.

KUDUZ TARAMASI
Başta Arçelik, Gima, Finans Bank gibi birçok özel teşebbüsün finansörlük yaptığı binicilik camiası panik içinde bulunurken, Maslak tesislerindeki tüm atlar kuduz kontrolünden geçirilecek. 8 Haziran tarihinde İstanbul hükümet veterinerliği büyük bir ekip ile Maslak tesislerine gelerek, trilyonluk atları tek tek kontrolden geçirecek ve İstanbul genelinde kuduz taraması yapılacak.

8 HAZİRAN'DA KONTROL
İstanbul Atlı Spor Klubü Müdürü Rahmi Börek, karantina uygulamasını doğruladı ve SABAH'a şunları söyledi:

"Her önlemimizi aldık. 8 Haziran'daki genel kontrolden sonra 6 aylık karantina uygulamasının kalkmasını isteyeceğiz. 29 Mayıs'ta konan karantinadan önce atlarımız tesis dışına çıktı ve Kemer'de yapılan Vehbi Koç Kupası için ayrıldı. Bu nedenle Kemer'deki müsabakaya katılan atların herhangi bir kuduz ihtimali yok.

Bir sokak köpeğinin tesisimize girmesi ve şüphe üzerine bertaraf edilmesiyle büyük bir tehlike önlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve hükümet veterinerliği köpeğin kuduz olduğunu söylediler. Şu aşamada tesisimizdeki atların herhangi bir sağlık sorunu görünmüyor. Karantina uygulamasına riayet ediyoruz."

Ayrıca, kuduz teşhisi konan köpeğin tesis içinde salgı bırakması ve atların otlaması sırasında salgıları alma ihtimaline karşı tüm tesis de dezenfekte edilecek.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır