kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtalyan devleri Torino'da
10-18 Haziran'da 68'incisi düzenlenecek Torino Otomobil Fuarı'nda, İtalyan otomotiv devleri gövde gösterisi yapacak

Bu yıl 10-18 Haziran tarihlerinde Torino'da 68'incisi düzenlenecek otomobil fuarı için geriye sayım başladı. İtalyan otomobil devlerinin gövde gösterisiyle geçmesi beklenen fuarda Fiat, Lancia ve Alfa Romeo'nun rekabetine tanık olunacak. Fiat, fuara Brava GT, Brava, Multipla, Ulysse, Strada Pick-up, Palio, Palio Weekend, Fiat Coupe'nin 2.0 lt'lik 20V modeli, Barchetta Cabriolet, Seicento ve Panda ile katılacak. İtalyanlar'ın efsanevi markası Lancia ise fuarda, çok iddialı olduğu Lybra modelini tanıtacak. Lancia ayrıca, Lancia Y, Lancia Z ve Lancia k modellerini de sergileyecek.

Fuara katılan Alfa Romeo ise her yıl olduğu gibi yine iddialı görünüyor. Özellikle yeni Alfa 147 modeliyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanan şirket, bu modelin yanı sıra Sportwagon, Twin Park, 166, 156, 145, 146, GTV ve Spider modellerini de otomobilseverlerin beğenisine sunacak.

Alfa Romeo 147
Alfa Romeo'nun ilk kez Torino Motor Show'da sergileyeceği yeni kompakt Alfa 147, spor otomobil dünyasına farklı bir soluk getirecek. Yeni Alfa Romeo'nun 105 beygir güç üreten 1.6, 150 beygir güç üreten 2.0 litrelik ve 120 beygir güç üreten 1.6 litrelik üç farklı motor seçeneği bulunuyor. Alfa 147'de sportif özellikler kadar, güvenliğe de önem verilmiş. Aracın kumanda panelinde, sürüş emniyeti için fonksiyonel bir yol bilgisayarı bulunuyor. Alfa 147 Ekim sonunda piyasaya çıkacak.

Lancia Lybra
İtlayan Lancia'nın konfor, güç ve estetiği birleştirmeyi hedeflediği Lybra'nın 5 farklı versiyonu bulunuyor. Araçtaki bazı fonksiyonlar, ICS adı verilen Entegre Kontrol Sistemi tarafından kontrol edilebiliyor.

470 bin Cherokee geri çağrıldı
Daimler Chrysler, 1997-1999 yılları arasında üretilen 474 bin Jeep Cherokee'yi geri çağırdı. Şirketten yapılan açıklamada, araçların geri çağrılış sebebi olarak, kışın kaymayı önlemek için sokaklarda yapılan tuzlama çalışmalarının araçlarda paslanmaya neden olması gösterildi. Bu paslanmanın araçların hava yastığı sistemlerini olumsuz etkilediğini açıklayan şirket, aynı şikayetle beş araç sahibinin kendilerine başvurduğunu bildirdi. 1999 Ocak ayında da bu tip bir olay meydana gelmişti. Geçen sefer ise fren sisteminde bazı sorunlar yaşandığı için 490 bin araç geri çağrılmıştı.

Peugeot 206 Cabriolet Eylül'de çıkıyor
İlkbaharda çıkarılması planlanan ancak teknik nedenlerle yaz sezonunu kaçıran Peugeot 206 Cabriolet, spor otomobil düşkünlerini sabırsızlandırıyor. 1.6 litrelik 90 beygir ve 2.0 litrelik 137 beygir güç üreten iki farklı motora sahip olan aracın, en büyük özelliği tentesinin katlanarak bagaja girmesi. Aracın Fransa'daki satış fiyatı Peugeot'nun Genel Direktörü Frederic Saint-Cours tarafından 100 bin frank (9 milyar lira) olarak açıklandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır