kapat

05.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İran'ın terör beyni Ankara'da sorguda
Son 10 yılda İran'ın uluslararası terör eylemlerinden sorumlu Ahmet Behbahani'nin Ankara'da gözaltında bulunduğu ve CIA tarafından sorgulandığı öne sürüldü

Hizbullah örgütünün çökertilmesi operasyonları sırasında Ankara'dan şöyle bir bilgi kamuoyuna sızmıştı: İran'da kilit konumda bulunan önemli bir istihbarat yetkilisi belgeleriyle birlikte Türkiye'ye sığındı... Bu haberin ardından bir dizi faili meçhul cinayetin tek tek aydınlanması dikkat çekti. Şimdiye kadar kimliği gizli tutulan bu kişinin "Ahmet Behbahani" adlı İranlı olduğu ve CIA tarafından sorgulandığı öne sürüldü. Ankara'da gözaltında korunan Behbahani ile Amerikan CBS televizyonunun "60 Dakika" (60 Minutes) programı röportaj yaptı.

Behbahani, 10 yıldır İran'ın yurt dışındaki terör faaliyetlerinin koordinatörü olduğunu iddia ediyor. Birkaç ay önce Türk polisinin yürüttüğü Hizbullah operasyonlarında kilit rol oynadığı öne sürülse de Behbahani'nin varlığı resmen doğrulanmadı.

LOCKERBİE İRAN'IN İŞİ
Behbahani, İran'ın uluslararası düzeyde son derece profesyonel terör faaliyetleri yürüttüğünü anlattı. Planlama, yönetim ve finans aşamalarında direkt rol aldığı yurtdışı operasyonları hakkında bilgi veren Ahmet Behbahani, Lockerbie faciasıyla ilgili yeni iddialar öne sürdü.

1988'de İskoçya'nın Lockerbie kasabası üzerinde patlayarak yere çakılan Pan-Am uçağına konulan bombanın arkasında sanıldığı gibi Libya'nın değil, İran'ın bulunduğunu açıkladı. Hollanda'da yargılanan Libyalı ajanlar Abdel Basset el-Megrahi ve El-Emin Halife Fahima'nın İran tarafından eğitildiğini söyledi. Söylediklerini kanıtlayacak belgeleri olduğunu da iddia etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır