kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan'dan koruma saltanatına engel
Hayati tehlikede oldukları gerekçesiyle eski başbakan, bakan, yargıç , asker ve özel korumadakilere 140 adet koruma aracı tahsis edildi. Geçen yıl 406 bin litre yakıt kullanıldı. Araçların yalnızca onarımı 25 milyar lira tuttu.

ANKARA- Hayati tehlike içinde bulunduklarını öne sürerek koruma hizmetlerinden yararlananan ve büyük bölümü eski ya da yeni siyasi parti yöneticisi veya eski bakan olan kişilerin, tam bir koruma saltanatı içinde bulundukları ortaya çıktı. Eski Başbakan, Bakan, Emniyet Genel Müdürü, Emniyet Müdürü, Emekli Generaller, Yargı mensupları ve hakkında özel koruma kararı alınan bazı kişilere halen 140 adet koruma aracı tahsis edilmiş bulunuyor.

Eski Bakan Mehmet Ağar'ın biri BMW olmak üzere 6 koruma aracı birden bulunuyor. Erol Evcil olayından sonra görevinden alınan ve hakkında soruşturma açılan Bursa eski Valisi Orhan Taşanlar'a da koruma otosu verildi.

TANTAN KESECEK
Bu araçlar Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal Daire Başkanlığı kayıtlarına göre, 1999 yılında 406 bin 260 litre yakıt tüketti. Araçlardan sadece 65'inin onarım masrafı 25 milyar 802 milyon 593 bin lira oldu. Araçların 140'ının onarım masrafı 50 milyar lirayı aştı.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'ne aykırı tahsis edilen araçların 2 ay içerisinde geri çekilmesini, kullanan kişiler tarafından verilmemesi durumunda ise yakıt ve onarım masraflarının karşılanmaması talimatını verdi. Tantan bir genelge yayınlayarak, yaptıkları görevler nedeniyle haklarında özel koruma kararı bulunanlardan bazılarına tahsis edilen araçların Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu bildirdi.

YAKIT VERİLMEYECEK
Tantan'ın genelgesi üzerine il emniyet müdürlükleri, mevzuata aykırı tahsis edilen ya da mevzuat dışı kullanılan araçlar için tebligat hazırladı. Buna göre korunan kişilere verilerek araçlar geri alınacak. Araçların geri verilen durumunda 17 Temmuz 2000 tarihi itibariyle bu araçlara yakıt verilmeyecek, tamir ve bakımları yapılmayacak. Korunan kişilerin ikamet ettikleri yerlerin dışına giderken koruma arabasını götürmesinin mevzuata aykırı olduğu, ancak buna uyulmayarak araçların il dışına da çıkarıldığı belirtildi. Koruma için tahsis edilen araçlardan bazıları günde yaklaşık bir depo yakıt tüketiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır