kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Ayağa düştü!

8-10 yıl evvel eğer bir gazeteye dost vasıtası ile biri gönderilmişse genel yayın yönetmeni "Sen önce spordan başla bakalım. Sonra seni daha yukarılara yerleştiririz" derdi. 1-2 sene öncesine kadar da yurtdışı seyahatlerde gene o genel yayın yönetmenleri, "Aman kardeşim fazla adam gitmesin. Ne var yani topsa top, futbolsa futbol" derlerdi.

Şimdilerde uçaklarda en ön saflarda gazetenin ağır toplarını görmek mümkün. Sporun ne büyük güç olduğunu geç de olsa anladılar. Yalnız onlar anlasalar iyi. Uyanık milletvekilleri de kokuyu aldılar. Hepsi kendilerini sahneye atmaya başladı. TV haber bölümleri de sahnedeki yerlerini aldılar.

Ama dikkat edin işin cılkı çıktı. Tabii işi bu kadar sulandıran da, o kupayı kazanıp sonra para bulmak için Ankara'ya gelen, ANAP Grubu'nda bile konuşma yapan başta Fatih Terim olmak üzere Faruk Süren ve her zaman her işte olduğu gibi, bunda da perde arkasında kuklaları oynatan Mesut Yılmaz. Koca G.Saray takımını ayağa düşürdüler. Birşey varsa verilir. Bu da makul bir şekilde olur. Kimse hayır demez. Ama milleti aptal yerine koyup da, kulübü 60 milyon $ borca sokacaksınız. Sonra kabiliyetsizliğinizi ve basiretsizliğinizi devletten, yani halktan isteyeceksiniz. E, sizler zekisiniz, geri kalanlar da aptal.

İlla kamyon devrilmesin
Hep söylenir. G.Saray fazla uyanık. Kendi gideceği Kopenhag uçağını federasyona ödettiriyor, milletvekillerinin uçağını da kendi ödüyor. Sonra da Terim çıkıyor, "Bu iş Süren'le, Mesut Yılmaz'ın bir komplosu" diyor. Güya espri yapıyor. Ama şimdi iş meydana çıkıyor ki, o komployu düzenleyenlerin başında kendisi var. Yakışmıyor.

Bu sene bir ciptir aldı gitti. 1999-2000 sezonu bir cip faciası oldu. Milli Takım'dan sonra aynı bela G.Saray'ı da sarstı. Konuşmadan evvel bir düşünebilsek bunların hiç birisi olmayacak.

Alman Milli Takımı 2 ay önce açıklama yaptı. "Milli takımımız birinci olursa, futbolcu başına 150 bin mark vereceğiz" dedi. İkinci olursa şu kadar, üçüncü olursa şu kadar" diye sıraladı. Maçların başlamasına 2 hafta var, bizim futbol federasyonundan hâlâ bir açıklama yok. Tenkit ettiğimiz zaman da kızıyorlar. İlla kamyon devrilecek. Ondan sonra işler hallolacak. Ellerine, gözlerine bulaştıracaklar.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır