kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Vefa

ÜSKÜDAR İmar ve Kültür Derneği'nden bir faks aldık. Dernek, Üsküdarlılar adına, bu köklü ve tarihi ilçeye büyük emekleri geçen İstanbul Belediyesi eski başkanlarından Dr.Fahri Atabey için, bir vefa borcunun ihmal edilişinden duyulan üzüntüyü dile getiriyor.

DR. Atabey ve yardımcısı Dr. Burhanettin Üstünel tarafından Üsküdar'a verilen önemli hizmetler anlatılıyor. Özellikle, Zeynepkamil Hastanesi'nin, bir küçük bina iken, Atabey ve Üstünel'in özverili çabalarıyla nasıl Ortadoğu'nun en büyük yataklı sağlık kuruluşlarından birine dönüştürüldüğünün altı çiziliyor. Bu yöneticiler döneminde Üsküdar'da sanat-kültür yaşamının canlandırıldığı, ilçeye soluk aldıran imar atılımlarının yapıldığı vurgulanıyor.

ATABEY'in bizzat başında durarak açtırdığı Yeni Toptaşı Caddesi'ne "Dr. Fahri Atabey" adının verilmesiyle ilgili 8. 7. 1997 tarih ve 411 numaralı belediye meclisi kararı hatırlatılarak, şöyle deniyor:

"HAL böyle iken son günlerde, bizzat belediyelerin astığı bez afiş ve pankartlarda İETT'nin otobüslerinin yön gösteren levhalarında Doç. Dr. Fahri Atabey ismi verilen cadde, Yeni Toptaşı Caddesi olarak anılmaktadır. Bu durum bütün Üsküdarlılar'ı üzmektedir. Dr. Atabey'e fazlasıyla hakettiği bir vefa borcu olarak, sözkonusu caddeye verilen adın korunmasını bekliyoruz. Ayrıca Zeynepkamil Hastanesi'nin önündeki Salı Sokağı'nın isminin değiştirilerek bir vefa ve şükran borcumuz olarak, bu sokağa Dr. Burhanettin Üstünel Sokağı ismi verilmesini öneriyoruz."

DERNEK bu üzüntü ve dileklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'ya, İETT Genel Müdürü Nevzat Pakdil'e ve Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat'a da iletmiş.

GERÇEKTEN de saygı ve vefa göstergesi olarak alan, cadde ve sokaklara konmuş isimler kalıcı olmalı, tabelalar sık sık değiştirilmemeli. Bu bakımdan, dernek yetkililerinin Üsküdarlılar adına gösterdiği hassasiyeti makul karşıladık. Dr. Atabey'in adı, konulduğu caddeye ancak kıvanç verir. Yetkililerin de böyle düşüneceği inancındayız.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır