kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
6 yıllık kabus!
Derya Korkmaz, 6 yıl önce dünyaya getirdiği bebeğinin hastanede kaybolması üzerine yıkıldı. Genç kadın ikinci darbeyi küçük kızının 5 yıldır konuşamamasıyla yaşadı..

DERYA ve Halis Korkmaz çifti hep bir erkek çocukları olsun istiyordu. İlk göz ağrısı bebeklerine kavuşmak için sabırsızlanan çiftin beklediği gün evlendikten 2 yıl sonra geldi. Derya Korkmaz karnı burnunda İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yolunu tuttu. Ancak Derya Korkmaz'ın hayatı bebeğinin doğumuyla bir karabasana dönüştü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 11 Mart 2000'de dünyaya gelen erkek bebek daha ismi konulmadan kaybolmuştu...

"O benim ilk çocuğumdu. İsmini Kaan koyacaktık. Sadece bir kere emzirebildim. Babası da oğlunu bir kez görebildi. Tam 6 yıldır izine rastlayamadık" diyen Derya Korkmaz başından geçenleri çaresizlik içinde şöyle anlatıyor:

AŞI İÇİN GÖTÜRDÜLER
"Odasını hazırlamıştık. Ona oyuncaklar, elbiseler almıştık. Doğumu gece gerçekleştirdim. Odada tek başıma kalıyordum. Yanımda refakatçi kalmasını istedim. Ancak normal doğumlarda refakatçi kalmadığını belirterek reddettiler. Bebeğim gece yanımda kaldı. Sabahleyin aşı için aldılar. Bir daha da getirmediler."

Hemşirelerin, "Biz sizin bebeğinizi bulamıyoruz" sözlerinin günlerce kulaklarında çınladığını söyleyen Derya Korkmaz şöyle devam ediyor: "O an dünyam yıkıldı. Sonra bütün hemşirelerin, doktorların ifadeleri alındı. Ancak hiçbir şey elde edilemedi. Eşim 5-6 ay boyunca sürekli şehir dışında bebeğimizi aradı. Ancak bulamadık. "

İKİNCİ DARBE
Bebeğinin kaybolmasının ardından yaşadığı depresyonu atlatmak için bir yıl sonra bir kız çocuğu dünyaya getiren Derya Korkmaz, "Artık bütün umutlarımızı yene doğacak bebeğimize bağladık. Ancak kızıma hamilelik dönemim daha önce yaşadıklarımdan dolayı çok kötü geçti. Banu'da bazı sorunlar ortaya çıktı. 5 yaşındaki kızım sara hastası ve konuşamıyor. Kızım da ben de psikolojik tedavi görüyoruz." diyor.

HALA ARIYORLAR
Derya Korkmaz bebeğinin kaybolmasının ardından İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada "görevi ihmal"den yargılanan 6 hemşirenin cezalandırılmasını istiyor. Duruşmalarda kendilerinin suçsuz olduklarını ve bebeğin kendisinin yanındayken kaybolduğunu söyleyen hemşireler ve doktorların sözlerine dayanamadığını söyleyen Derya Korkmaz, "İnsan kendi çocuğunu başkasına verir mi? O bizim ilk çocuğumuzdu" şeklinde konuşuyor.

Aradan yıllar geçse de bebeğinin bulunacağına inandığını söyleyen Derya Korkmaz, "O her zaman bizim oğlumuz. Onu ne zaman bulursak yanımıza alacağız. Ama bir oğlumuzun daha olmasını istiyoruz" diyor.

TÜRKAN HİÇYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır