kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
La Coupole de Bebek
Bebek'te 1800'lerin izini taşıyan bir köşkte açılan restoranın geçmişi 1927 yılına kadar uzanıyor.

İstanbul'daki lezzet mekanlarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi eklendi... "La Coupole de Bebek" adını taşıyan restoran, geçmişi 1927 yılına uzanan bir lezzet mekanının İstanbul'daki durağı olma özelliği taşıyor... Paris'in Montparnasse Bulvarı'nda 1927 yılında açılan ve Lenin'den Troçki'ye, Hemingway'den Picasso'ya kadar pek çok ünlünün yemek yediği "La Coupole"u Bebek'e taşıyan restoran Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini sunuyor...

HARİKA KALKAN TAVA
Bebek'in arka sokaklarında 1800'lü yıllardan kalma eski bir köşkte açılan restorandaki lezzet keyfi, Fransızlar'ın "amuse bouche" (ağız oyalıyıcı) olarak adlandırdığı tatlarla başlıyor... Bunlar arasında somon ve karidesli enginar ile soğan çorbası gibi lezzetler bulunuyor. Ana yemekler arasında kalkan tava özel lezzetlerden birini oluşturuyor... Biraz sert olmasına rağmen pirzola da demek zevkine düşkün olanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kalkan tava ateşte 2-3 dakika çevrilmiş taze ıspanak yapraklarının üzerinde servis ediliyor. Yanında getirilen rengarenk sebzelerle tabakta hayli iştah açıcı bir görünüm oluşuyor.

Peynir tabağında rokfor, dil, gravyer ve kaşar getiriliyor. Mekanın tatlıları arasında creme brulee kalitesi ve lezzeti ile dikkat çekiyor. Üzeri sıcak ve kıtır kıtır karamelize olmuş şekilde sunulan bu tatlının aslı "La Coupole de Bebek"te yapılıyor.

ÇOK ÖZEL TATLILAR
Çikolatalı sufle ile geleneksel kap yerine daha ince ve yayvan kasede getiriliyor.. Bu tatlıda çikolata oranı hayli bol tutuluyor. Mekanda yemekler ve tatlılar kalitesi ile ön plana çıkarken servisin yeterince oturmadığı gözden kaçmıyor. Ancak yeni açılan bir restoran olduğu dikkate alınırsa bunun da kısa sürede iyi bir noktaya geleceği sanılıyor... Çünkü servis ekibinin eğitimi son hızla devam ediyor... Müşteriler yemeklerini Edith Piaf şarkıları eşliğinde yiyor. İşte mekandaki bazı lezzetler:

Somon tartare: Minik parçalara doğranıp yumurta sarısı, soğan ve diğer baharatlarla karıştırılarak hazırlanan çiğ somon balığı...

Terrine: Et, balık ya da kabuklu deniz hayvanlarının karışımıyla hazırlanan, terrine kabında pişirilen ve genel olarak soğuk servis edilen bir yemek..

İsli tavuk: Odun isinde pişirilmiş tavuk..

Fetucine: Yassı ve yaklaşık 1 cm eninde uzun makarna.

Julienne: 2 mm en ve 3 cm boyunda doğranan herhangi bir malzemeye "Julienne şeklinde kesilmiş" deniyor.

Creme brulee: Yumurta sarısı ve sütle hazırlanan bir tatlı. Soğuduktan sonra üzerine kahverengi şeker dökülüyor ve salamander altında çok hızlı kızdırılıp katı bir karamel haline getiriliyor.

Eğer Akdeniz lezzetlerini seviyor ve yeni bir mekanı tanımak istiyorsanız "La Coupole de Bebek"e gitmelisiniz. Adres: Manolya Sokak NO: 18 Bebek

TEL: 265 15 05


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır