kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ölüme el ele gittiler
SAMSUN'UN Çarşamba ilçesinde, su baskınına uğrayan evlerinden kaçarken, içi su dolu çukura düşerek boğulan Emine ile Saliha kardeşler dün gözyaşlarıyla toprağa verildi...

Köylerinde okul olmadığı için Beyyenice köyündeki halası Duriye Yıldırım'ın yanında kalan ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Emine (11) ile ablası Saliha Dursun (12), su baskınına uğrayan evlerinden kaçtılar. Ancak, ele ele koşan iki kız kardeşe, 4 metre derinliğindeki içi su dolu çukur hain bir pusu kurdu. Kimseye seslerini duyuramayan Saliha ve Emine, çukurda boğuldu. Cesetleri önceki gün bulunan 2 kız kardeş, dün Kabaceviz köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

SEL KÖTÜ VURDU
Samsun, Amasya ve Tokat'ı teslim alan sağanak yağmurda, telefon bağlantıları, elektrik hatları zarar görürken; yüzlerce dönüm ekili arazi, işyeri ve evler sular altında kaldı. Barajlar taşma tehlikesi geçirince kapakları açıldı. TEAŞ ve barajlarda alarm verildi. Samsun-Çarşamba ve Çarşamba-Ayvacık yolu ulaşıma kapandı. Yağmurun durması nedeniyle durum kontrol altına alınırken, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Tokat'ta ise üç gündür aralıksız yağan yağmur Turhal ilçesinde bulunan Çivril Çayı'nın taşmasına ve şehir merkezine giden su borularının çökmesine neden oldu. Turhal'da asfaltlar çöktü, köprüler ve araziler sular altında kaldı. Zile-Turhal arasındaki tek yol trafiğe kapandı. Belediye Başkanı Duran Evren, yağışların devam etmesi halinde facia olacağını söyledi.

İsmail AKDUMAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır