kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kırmızı gömlek ve kahverengi pantolon
Koalisyon partilerinin ekonomi kurmayları, Başkakanlık'ta yaptıkları toplantıda, KİT açıklarının büyüdüğünü tespit etti

Geçen hafta Başbakanlık Merkez Binası'nda, koalisyon ortağı partilerin ekonomi kurmayları, sessiz sedasız ama önemli bir değerlendirme toplantısı yaptı. Konu, ağırlıklı olarak genel kamu dengesi. Bütçede sağlanan disiplin ve nisbi iyileşmeye rağmen, ertelenen zamlar nedeniyle KİT açıklarının büyüdüğü tespiti yapılıyor. Ciddi ve ketum tavrı ile tanınan bir bakan, KİT Genel Müdürleri'nin adeta imparator olduklarını, yönetim zaafiyetlerini, sıkışınca zam yaparak örttüklerini ancak enflasyonun düştüğü ortamda artık verimlilik modellerinin gündeme gelmesi gerektiğini söylüyor.

Telefonda, sayın bakan var. İmparator benzetmesini hatırlatıyorum ve "İmparatorların biri bayramlık biri idamlık iki elbisesi olurmuş. KİT Genel Müdürleri için de bu durum geçerli mi?" diye soruyorum. Bundan sonrasını, sayın bakanın esprili üslubundan dinleyelim:

"Korsan gemisi kaptanının bir kırmızı gömleği bir de kahverengi pantolonu varmış. Açık denizde yol alırken, direğin tepesindeki tayfa, düşman gemisinin yaklaşmakta olduğunu haber vermiş. Kaptan, 'Getirin benim kırmızı gömleğimi' diye gürlemiş. Sıkı bir çatışmadan sonra düşman gemisi ele geçirilince tayfalar gömleği merak etmişler. Kaptan, 'Çatışmada yaralanırsam, kırmızı gömlek bunu kamufle eder. Paniğe kapılmazsınız" diyerek durumu açıklamış.

Tam bu sırada, gözcü tayfanın sesi duyulmuş. "Ufukta 3 düşman gemisi, hızla bize yaklaşıyor." Kaptan, hemen sormuş: "Hepsi silahlı mı?" Tayfa, "Eveeet" deyince kaptan, "O zaman getirin benim kahverengi pantolonumu" talimatını vermiş!

Doğramacı'nın yemeği
YÖK eski Başkanı, Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nün ve Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn onuruna evinde bir yemek verdi. Davette, kimler yoktu ki? Devlet Bakanı Tunca Toskay, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin... 60 kişilik yemek masasının seçkin konukları Doğramacı ile Wolfensohn'un ne konuştuklarını merak ettiler. Türkiye ekonomisinin geleceğine güvendiğini, uygulanan programın doğru olduğunu her fırsatta söyleyen Wolfensohn, Doğramacı'dan çocuklar ve eğitim için yaptığı projeleri dinledi. Doğramacı da Başkan'a, dünyadaki fakirlik sorununun çözümü için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti. Çello çaldığı bilinen, 1956 yılı Avustralya Eskrim Milli Takımı'nda yeraldığı anlatılan Wolfensohn, Bilkent Oda Orkestrası'nın mini konserine ise tam puan verdi.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır