kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erdemir'e yeni tesis
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR), Türkiye'de ilk kez 25 megavat gücünde yeni enerji tesisini devreye alacağı bildirildi.

Erdemir Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdemir'in Türkiye'de ilk ve dünyada da uygulaması son derece sınırlı ileri teknoloji içeren 25 megavat gücündeki yeni enerji tesisini devreye alacağı belirtildi.

Tesisin Buhar Tribünü'nden tahrik edilen Turbo Blower ve gerektiğinde motor olarak çalışma özelliğine sahip olan Generatör'den meydana geldiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Tesis bu özel dizaynı sayesinde, normal şartlarda Turbo Generatör olarak elektrik enerjisi üretecek. İhtiyaç duyulduğunda 90 saniye içinde Turbo Blower moduna geçerek yüksek fırınların yanma havasını temin edecek.

Tesisin diğer önemli özelliği de, Buhar Tribünü olmadan dışarıdan elektrik enerji ile beslenerek, gerektiğinde yine 90 saniyede Motor Blower olarak çalışacak olması. Tesisin ihtiyacı olan buhar üretiminde fabrikanın yan ürün gaz yakıtları kullanılacak ve bu yolla önemli enerji tasarrufu sağlanacak.''


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır