kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Hükümet işçiye garanti vermeli'
İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, henüz işçi-işveren ilişkilerinde yapıcı bir ortamın oluşmadığını, hükümetin güvence vermesi gerektiğini söyledi

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, 5 aydır işçi-işveren ilişkileri konusunda yapıcı bir ortamın oluşturulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti. Kavi, Sakıp Sabancı'nın "Yüzde 25 zamma artık uymayacağım" sözünün hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Böylesine bir enflasyonla mücadele programında kamuda yapılacak çok önemli çalışmalar; Bütçe, yeniden yapılanma ve devletin yönetim yapısı yanında özel sektördeki ekonomik gelişme üretim ve ona bağlı olarak talep dengesindeki enflasyon boyutunda kanaatimce en önemli ayak ücretlerdir. Ama ücretler tek başına meselenin boyutu değildir. Ücretler ve fiyat mekanizması kanaatimce mümkün olan en kısa sürede tarafların tümünün bir araya gelip bir toplumsal mutabakatın tesisi halinde çözülecektir. Eğer işletmeler ister işçi sendikası olsun ister sanayici işletmesi kendi kendilerine bırakılıp kendi başlarına buna bir çözüm bulmaları istendiği takdirde korkarım programı olumsuz yönde etkileyecek birtakım sonuçlar ortaya çıkabilir."

Kavi, ücret boyutunun tek başına ele alınmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Ücret boyutu değil tek başına fiyat boyutu da var. İşçi de belirli güvenceler istiyor. Enflasyona endeksli bir takım güvencelerin onlara da verilmesi lazım. Hükümet burada projenin sahibi olarak bu çerçevenin dışında kalamaz. Uygulamaya ilişkin güvenceler vermek zorunda ki insanlar bir uzlaşma ortamını yaratabilsinler."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır