kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Belediyeler borç batağında
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, belediyelerin sadece SSK'ya olan borcunun 187 trilyon lirayı aştığını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Bakanlar Kurulu'nda da dile getirdiği belediyelerle ilgili borçlar konusunda tahkim yasasına karşı olduğunu bildirdi.

Okuyan, belediyelerin borç bataklarına gelmesindeki en önemli sebepleri, seçimlere doğru hesapsızca yapılan yatırımlar, fazla işçi çalıştırılması ve fazla sayılabilecek rakamlarda yapılan sözleşmeler olarak değerlendirdi.

Belediyelerin milyarlık borçalarına rağmen yaptıkları toplu sözleşmelerde belirledikleri yüksek rakamları eleştiren Okuyan, belediyelerin yüzde 70'lere varan zam oranlarını şöyle değerlendirdi:

"Çok sayıda belediyenin bir taraftan SSK borcu var, vergi borcu var, finansal sıkıntı içinde ama yine de toplu sözleşme ile yüzde 50, 60 hatta 70 gibi rakamlarla işçilere zam yapılıyor. SSK'ya olan borcunu ödeyemediği için haciz noktasına gelen belediyeler önce işçilerin sigorta primlerini ödemeliler."

Okuyan, Nisan sonu itibariyle belediyelerin yalnızca SSK'ya, 187 trilyon 889 milyar 226 milyon 512 bin TL borcu olduğuna değindi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır