kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Menderes Tekstil'den borsaya 'enerji' hazırlığı
Kısa süre sonra halka açılacak olan Menderes Tekstil'in kojenerasyon ve biyolojik arıtma tesisleri hizmete girdi

Merkezi İzmir'de bulunan ve halka açılmak için SPK başvurusunda bulunan Akça Holding bünyesindeki Menderes Tekstil'in 10 milyon dolar harcayarak inşa ettiği kojenerasyon tesisi ile biyolojik arıtma tesisi faaliyete geçti. Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki tesislerin açılışı, dün düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı.

Öte yandan Menderes Tekstil'in yüzde 15'inin borsada işlem görmesi için SPK'ya başvuru yapıldı. Global Menkul Değerlerin liderliğinde halka açılacak olan şirket, sermayesini de 1 trilyon 850 milyar liradan 2 trilyon 200 milyar liraya çıkaracak.

Akça Holding Genel Kordinatörü Cemal İpekoğlu, gelecek yıl Akça Gıda'yı daha sonra da Akça Holding'i borsaya açmak için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Menderes Tekstil'in Türkiye'de entegre olmuş nadir fabrikalardan biri olduğunu işaret eden İpekoğlu, "Bu sayede 1998 ile 1999 krizlerinden çok fazla etkilenmedik. Durgunluğa rağmen ihracatımızı %35 -37 oranlarında artırdık" dedi.

BAŞVURU TAMAM
2 Mayıs'ta SPK'ya başvurduklarını kaydeden İpekoğlu, Haziran'ın 3. haftasında hisselerin borsada işlem görmeye başlayacağını belirtti. Hisse fiyat tespitinin yapılmadığını belirten İpekoğlu, arzın sermaye artırımı ile yapılacağını vurgulayarak, "Şirketin 22 milyon dolar borcu var. Arz kaynağı burada kullanılacak. Hisselerin % 'lik bölümü ise yurt dışında satılacak" dedi.

Dev tesisler
Menderes Tekstil'in 10 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği 12 megavatlık kojenerasyon enerji üretim tesisi ile biyolojik arıtma tesisi faaliyete geçti. Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki tesislerin açılışında konuşan Akça Holding ve Menderes Tekstil Yönetim Başkanı Osman Akça, yeni yatırımlarla ev tekstili üretimi ve ihracatında liderliklerini sürdüreceklerini söyledi. Akça, "Kojenerasyon ünitesi Sarayköy'ün elektrik ihtiyacının on katını üretecek kapasitede, atık su tesisi de saatte 150 metreküp suyu arıtacak kapasitede" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır