kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Fazla yağları eriteceğiz'
STFA Holding İcra Kurulu Başkanı Keremoğlu, grubun bünyesindeki şirketlerin sayısının azalacağını ve radikal küçülmeye gideceklerini belirtti

Türkiye'nin köklü kuruluşlarından STFA, yeniden yapılanmaya gidiyor. STFA Holding İcra Kurulu Başkanı İlker Keremoğlu, STFA Grubu'ndaki 43 olan şirket sayısını azaltma yoluna gittiklerini belirterek, "Belli oranlarda küçülmeyi hedefliyoruz, yağlarımızı eriteceğiz" dedi. Efes İçecek Grubu Başkanlığı'ndan yaklaşık 1 yıl önce STFA Holding bünyesine katılan İlker Keremoğlu, birtakım finansal güçlükler içine giren STFA Grubu'nu yeniden yapılandırma çalışmalarına gittiğini belirtti.

3 noktadan harekete geçtiklerini belirten Keremoğlu, önce kendi iç düzenini yeniden yapılandırmaya gittiklerini söyledi. İnsan, finans, makina ve ekipman kaynaklarını en verimli kullanmanın birinci hedefleri olduğunu ifade eden İlker Keremoğlu, bu yolda doğru adımlar atılmaya başlandığını bildirdi. Keremoğlu, şöyle konuştu: "STFA 43 şirketti. Şimdi bunları yönetsel ve hukuki bakımdan sayısını azaltma yoluna gidiyoruz.

Aşırı sayıdaki şirket, gereksiz bölünmelere ve kaynak israfına yolaçıyor. Koordinasyon giderek zorlaşıyor. Birçoğu, benzer sahalarda iş yapan şirketlerdi. İlk hedef, 43 şirketi faaliyetlerde aksamaya neden olmadan 20'ler civarına çekmek, daha sonra 20 şirketi giderek 10'lara indirmek. Belli oranlarda da küçülmeyi planlıyoruz. Stratejimiz, daha sağlıklı temel yaparak, bu sağlam temelde büyümek. Yağlarımızı eriteceğiz. Grubumuz, 1.5-2 senelik periyotta, küçülmeden yeniden büyüme evresine geçecek."

STFA'DA ikinci hareketin iş almada yaşandığını belirten Keremoğlu, şöyle devam etti: "İnşaat grubu, iş almak için gerekli ya da yeterli ataklığı göstermekte biraz geride kalmıştı. Üst düzey yönetimde birtakım değişiklikler oldu. Orada da arkadaşlarımızın gayretleriyle STFA grubu, hem yurtiçi hem yurtdışında atağa kalktı" dedi. 1999 ortalarından itibaren ihalelere girmeye başladık. Bir hedefimiz de, çalıştığımız ülke sayısını çeşitlendirmek. İnşaat işlerimiz son yıllarda Türkiye, Libya ve Pakistan'da yoğunlaşmıştı. Özellikle son birkaç ay içinde, Katar, Oman, Azerbaycan, Cezayir gibi yeni ülkelere de girdik."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır