kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Azılı organ avcısı
İnterpol, Moldovalı kurbanların böbreklerini İstanbul'da bir klinikte ameliyatla alıp Avrupalı hastalara milyarlara satan Nina Scobiola'yı arıyor

INTERPOL, Türkiye üzerinden organ satan Moldovalı bir kadının peşine düştü. Yüzlerce Moldovalı'yı kandırarak Türkiye'ye getirdiği belirlenen 35 yaşındaki Nina Scobiola, İstanbul'daki özel bir klinikte ameliyatla böbreklerini alıyor. Sonra da bu böbrekleri milyarlar karşılığında Avrupa'daki böbrek hastalarına satıyor.

SAF KÖYLÜLERİ SEÇİYOR
Scobiola, kurbanlarını özellikle fakir gençler arasından seçiyor. Moldova'nın fakir köylerindeki gençleri, bin 800 Sterlin (yaklaşık 1 milyar 645 milyon TL) karşılığında organlarını satmaları için kandırıyor. Daha sonra bu gençleri, pasaportlarını vererek İstanbul'a gönderiyor. İstanbul'da onları, Yakup adında kambur biri karşılıyor. Oldukça lüks bir otomobil kullanan Yakup, böbreklerini alacakları kurbanlarını, İstanbul'da bir apartman dairesinde Scobiola ile buluşturuyor.

Buradan çıkmaları kesinlikle yasak olan kurbanlara, yemekleri Yakup tarafından veriliyor. Seyahat nedenleri hakkında konuşmaları da kesinlikle yasak. Buradan, özel bir kliniğe kan testi için götürülüyorlar. Birkaç gün sonra, Türk doktorlar tarafından yapılan ameliyatlarla böbrekleri alınıyor. Hastalar burada 5 gün kadar kalıyorlar. Scobiola, ameliyattan önce böbrek vericilerine, Türkçe yazılı bir kağıt imzalatıyor. Hastalar, ne yazdığını bilmeden yalnızca para ümitleriyle kağıtları imzalıyorlar. Yakup, böbrek vericileri, paralarını ödedikten sonra geldikleri gibi otobüslerle evlerine gönderiyor. Scobiola da 1 milyara aldığı böbrekleri, en az 15 milyar TL karşılığında Batılı ülkelerdeki böbrek hastalarına satıyor.

Organ mafyası Scobiola'nın eline düşenlerden Vladislav Demenietz, "Parayla borçlarımı ödeyip evimi yeniledim. Kalan kısmı da olayı öğrenen yerel mafya aldı" dedi. Scobiola 4 yıl önce, ülkesinden yetim çocukları Batılı ailelere satmakla suçlanmış.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır