|
Yengeç böreği
Hamurun Malzemesi:
*350 gr. un
*3 yumurtanın sarısı
*Yarım çay kaşığı tuz
İç Malzemesi:
*50 gr. kıyılmış tavuk eti
*150 gr. yengeç eti
*1/4 çay kaşığı nişasta
*1/6 su bardağı su
*1 çay kaşığı susam yağı
*Yarım çay kaşığı şeker
|
HAZIRLANIŞI:
Hamurun malzemesini sert bir hamur halini alana dek yoğurun. Çok ince bir hamur elde edecek şekilde açın ve 5 cm. çapında parçalara bölün. İç için verilen malzemelerin hepsini iyice karıştırdıktan sonra ince ince kestiğiniz hamurların içine koyun ve ağzı açık kalacak şekilde sarın. Buharda 10 dakika kadar pişirin.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|