kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ziyaretçi akını
Köşk'ten indiği gün Demirel birçok ziyaretçiyi kabul etti. Dün ise sadece gazetecilerle ve doktoru Osman Müftüoğlu ile görüştü

EVİNİN penceresinden yaptığı ilk 'siyasi' açıklamada "Geçmişte, bizim peşimize düşenler hiç pişman olmadı" diyen Süleyman Demirel'in peşine önce "eski dostlar" düştü.

Karşılama için görevlendirilen DYP Genel Başkan Yardımcıları Ümran Akkan, Ali Şevki Erek ve Genel Muhasip Doğan Baran dışında DYP milletvekilleri Meral Akşener, Rıza Akçalı, Necmi Hoşver, Mahmut Nedim Bilgiç ve Murat Akın, ANAP'tan Rıfat Serdaroğlu, Yaşar Topçu ve İbrahim Gürdal, Güniz Sokağın ilk ziyaretçileri oldu. Demirel evinin penceresinde konuşurken, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin de hemen arkasında yer aldı.

DYP'den kopan ve bir kısmı halen DTP çatısı altında yeralan Hamdi Üçpınarlar, Ayseli Göksoy, Yılmaz Hastürk, Veli Andaç Durak gibi çok sayıda eski milletvekili de tam kadro Demirel'in evindeydi. ANAP eski milletvekili ve Demireller'in damadı İlhan Kesici ve "aile fotoğrafı"ndaki vazgeçilmez isim Cavit Çağlar da Baba'nın yanındaydı. TOBB Başkanı Fuat Miras, işadamı Kadir Has, eski Washington Büyükelçisi Nüzhet Kandemir, Devlet Demiryolları eski Genel Müdürü Hasan Mollaoğulları, kayınbiraderi Ali Şener, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de Demirel'in evindeki ilk ziyaretçiler içerisinde yeraldı.

KAPIDAN DÖNDÜLER
Demirel, dün ise sadece basın mensupları ve özel doktoru ile görüştü. Baba, Güniz Sokak'taki ilk gününü dinlenerek geçirdi.

Sabah saatlerinde ziyarete gelen Necmettin Cevheri, İbrahim Gürdal, Ahmet Küçükel, Necati Kalaycıoğlu ve Yaşar Topçu da Demirel'le görüşmek istediler. Demirel'in eski kurmaylarını kapıda karşılayan Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu, "Beyefendi bugün müsait değil" diyerek ziyaretçileri içeriye almadı.

DTP'li ve eski AP'li kadınlar da Demirel'i ziyaret etmek istediler. Ancak kartvizitlerini ve notlarını bırakarak Güniz Sokak'tan ayrıldılar.

Diğer ziyaretçiler ise, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Sait Kemal Mimaroğlu ile Demirel'in kayınbiraderi Ali Şener'in ailesi oldu. DTP Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Kuranel evin girişindeki polis kulübesine özel bir not bırakarak ayrıldı. Saat 13:15'te Güniz sokağa gelen Demirel'in özel doktoru Osman Müftüoğlu da 45 dakika sonra ayrıldı.

Güniz Sokak oldukça sakin bir gün yaşadı. Trafik polisleri trafiğin daha hızlı akması için düzenlemeler yaptı. Tek yönlü yol çifte çevrildi. Ancak ziyarete gelenlerin araçlarını yola bırakmaları zaman trafiğin tıkanmasına neden oldu.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ -Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır