kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezer'in ilk günü
Cumhurbaşkanı Sezer, dün, Meclis Başkanı Akbulut, Başbakan Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nu Köşk'te kabul etti

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer dün ilk kabullerini gerçekleştirdi. İlk olarak üst düzey devlet ricalini kabul eden Sezer, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Başbakan Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile peş peşe görüştü.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün ilk olarak saat 10.30'da Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut'u kabul etti. Sezer, "Hayırlı olsun" diyen Akbulut'a "Teşekkür ederim. Türkiye için hayırlısı neyse öyle olsun" karşılığını verdi. Sezer ve Akbulut tokalaşarak basın mensuplarına poz verdiler.

Sezer, Meclis Akbulut'la yaptığı yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Başbakan Bülent Ecevit'i kabul etti. Basın mensuplarının kabulü görüntüledikleri sırada Sezer ile Ecevit arasında herhangi bir diyalog geçmedi.

VE KIVRIKOĞLU...
Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nu kabul etti. Makamda ilk olarak oturdukları koltuklarda görüntülenen Sezer ve Kıvrıkoğlu, daha sonra basın mensuplarının ısrarı üzerine tokalaşarak fotoğraf çektirdiler. Sezer öğleden sonra ise MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'u kabul ederek son gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

LACİVERT TAKIM...
Cumhurbaşkanı Sezer, kabuller öncesinde görüntü almak için makama giren gazetecileri masasında oturarak karşıladı. Daha sonra konuklarını karşılamak üzere koltuğundan kalkan Sezer ilk kabullerini lacivert takım elbise, beyaz gömlek ve sarı çizgili lacivert kravatla gerçekleştirdi.

KUTAN BUGÜN KÖŞK'TE
Bu arada Sezer'e, lider düzeyinde ikinci ziyareti FP Genel Başkanı Recai Kutan yapacak. Kutan, bugün saat 10.30'da partisinin Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte Köşk'e çıkarak, Sezer'i kutlayacak. Kutan'ın ziyaret sırasında Sezer'e, yemini sırasında Meclis'te yaptığı konuşmadan dolayı memnuniyetini dile getireceği belirtildi.

KUTLAMA MESAJI
Öte yandan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Cumhurbaşkanlığı görevine başlaması dolayısıyla Ahmet Necdet Sezer'e bir kutlama mesajı gönderdi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan tarafından Sezer'e gönderilen mesaj şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda, çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin ve hukuk toplumunun temellenmesinde en gerekli olan 'çağdaş eğitim' yolunda yılmadan çalışan, 95 şubeli ve 16 bini aşkın üyeli bir sivil toplum örgütü olarak yeni görevinizi candan kutluyoruz. Türkiyemizin her yerinde evrensel ve ulusal değerlerin gerçekleşmesi, hukukun üstünlüğünün herkes için geçerli olması, doğruların yanında, yanlışların karşısında olma özgürlüğümüzün hepimize güç vermesi tek beklentimizdir. Yeni görevinizde sizi ve Türk kadınını en iyi şekilde temsil edecek olan değerli eşinizi saygıyla selamlıyor, sağlık ve esenlikler diliyoruz."

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır