kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Hakettiler

Galatasaray'ın, bu yıl Avrupa Kupaları'nda oynadığı rakiplerin içinde en disiplinlisi Arsenal'di. Dünyanın üst düzey futbolcularından kurulu bu takıma karşı G.Saray'ın hem kenar yönetimi hem de sahadaki futbolcuları kusursuzdular. Fatih, Arsenal'i doğru etüt etmiş. Onların defanslarının üzerine gidere hücum güçlerini zayıflattı.

Sarı-kırmızılılar, maç boyunca nasıl istiyorlarsa Arsenal'i öyle oynattılar, ona zorladılar. Hiçbir dakikada Arsenal istediği oyunu kuramadı. Özellikle onların hücum kulvarları olan ve etkili oldukları sol tarafı iyi kapattı. Hakan yaptığı hücum presle ve araya attığı deparlarla Keown'u, Adams'ı çok yıprattı. Okan sahada kaldığı müddette ne yapılacaksa onu yaptı. Arkada Popescu, Bülent, özellikle Ergün hatasız oynadılar. Dün gece Ümit mükemmel görev yaptı. Belki fazla gözükmedi. Ama hem Petit'yi hem de Vieira'yı çok rahatsız etti. Hem onların çıkış yollarını kapattı hem de rahat top kullanmalarını.

Kadro olarak baktığınızda Arsenal, Galatasaray'a göre daha etkili oyunculardan kurulu. Ama bir şeyi istemek önemli. İnsanoğlu düşünürse daha farklı oluyor. İşte dün geceki G.Saray bu kafada oynadı. Bir takım kupayı alır ya da alamaz önemli değil. Ama Kopenhag'da G.Saray'ın ortaya koyduğu futbol ve oyundaki kafa yapısı mükemmele yakındı. Her maçı kazanacaksınız diye kanun yok. Kaybedebilirsiniz de. Önemli olan Avrupa'da bazı şeyleri göstermek ve kabul ettirmek.

Ama işte futbolda tecrübe ne kadar önemliyse yaş da o kadar önemli. Öyle bir yere geliyorsunuz ki sahada belki de en son atılacak adam, bu işlerde en kaşarlı futbolcu olmayacak bir iş yapıyor ve atılıyor. Herhalde sinir sistemi yaşlandıkça bazı şeylere karşı tahammülsüz oluyor. Kontak çabuk atıyor. Fatih bir yerde sonuna kadar idare etmeyi düşünüyordu. Ama Hagi atılınca penaltıları düşünmeye başladı. Ona göre değişiklikler yapmaya başladı ve bütün oyun düzeni bozuldu.

Bergkamp orta alanda istediği topları alamayınca Wenger onu kenara çekti. Kanu'yu sokarak Henry ile beraber G.Saray defansının ortasını zorlamaya başladı.

Hakem Lopez mükemmele yakın maç yönetti. Çok tecrübeli bir isim.

Arsenal, G.Saray'ı çok rahat geçerim diye düşünüyordu. Ama kupayı aç olan kazandı. Helal olsun!

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır