kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Belediyeye geceyarısı baskını
İçişleri Bakanlığı müfettişleri Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne şok bir baskın düzenleyerek tüm evrakları didik didik etti

İNCELEDİ, SORGULADI
BAKANLIK müfettişlerinin gece geç saatlerde yaptıkları denetim sırasında, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin tüm dosyalarını ve hesaplarını hallaç pamuğu gibi atmalarının, didik didik etmelerinin yanısıra, üst düzey yöneticileri de sorguladıkları öğrenildi. Müfettişler, raporlu olduğu ve Ankara'ya gittiği belirtilen Başkan Recep Koral'ı bu nedenle sorgulayamadı. Geceyarısı baskınının odağında, Sultançiftliği'nde bir kamu arazisinin usulsüz satışı bulunuyor.

KILI KIRK YARDILAR
MÜFETTİŞLER, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin ana binasında saatler süren denetimleri sırasında kılı kırk yardı. Sadece imar uygulamaları, hesap işleri kayıtları, emlak gelirleri incelenmekle kalınmadı, personelin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun davranıp davranmadığı da araştırıldı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin başta Sultançiftliği'ndeki arazinin bir petrol kuruluşuna usulsüz satışı olmak üzere çeşitli konularda usulsüzlükler saptadığı kaydedildi.

KORAL'IN TEPKİSİ
GAZİOSMANPAŞA Belediye Başkanı Recep Koral ise, denetimin haksız ve antidemokratik olduğunu iddia etti. Koral, "İnsanlar geceyarısı yataklarından kaldırılarak sorguya çekilemez. Benim bildiğim kadarıyla bu işler gündüz, mesai saatleri dahilinde yapılır" dedi. Koral, denetimi önceden öğrenerek apar topar rapor aldığı ve yardımcısı Aziz İnci ile birlikte Ankara'ya gittiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını da savundu.

ALİ BALCI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır