kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kavgayı adım adım izledim!
Kanlı geceye tanık olan spor yazarımız Erman Toroğlu, İngiliz taraftara bıçağı saplayan kişinin uzun boylu, esmer bir Türk olduğunu söylüyor.

SALI gecesi Kopenhag'daki Belediye Meydanı'nda 2 takım taraftarları, karşılıklı olarak esprili sloganlar atıyor, keyifli dakikalar geçiriyorlardı. Gece saat 01.00'e kadar durum böyle devam etti. Türkiye'den gelen taraftarlarda en ufak bir taşkınlık olmadı. Fakat saat 01.00'den sonra Avrupa'dan gelen GS'lı taraftarlar, sloganlar atarak ortalığı kızıştırmaya başladı.

Artık Türkiye'nin bir şeye karar vermesi lazım. Bu da özel televizyonlar. Sırf olay olsun diye buradaki insanları kışkırtanlar vardı. Resmen olay çıksın, görüntü çekelim havasına girdiler. Önce ortalığı karıştırıyorlar, sonra da ortayı bulacak cümleler sarf ediyorlar. Ama olan Türkiye'ye oluyor.

Danimarka polisi, aldığı önlemlerde yetersiz kaldı. Yalnızca 2 taraf arasında az sayıda adamla barikat kurmaya kalktılar. Fakat öyle enteresan sahneler yaşadım ki, tüylerim diken diken oldu. Bu Belediye Meydanı, Taksim Alanı büyüklüğünde bir yer. Olay bir yerde patlak veriyor, polis oraya gidiyor. Başka bir İngiliz pub'ının önünde sadece üç-dört polis var. İçerisi İngiliz dolu. Türk grupları bu sefer oraya yöneliyorlar. Kameralar da peşlerinde...

Başlıyor bira şişeleri havada uçmaya. O sırada sadece üç-dört polis var. Ben de giden kalabalığın peşinde koşturuyorum. Olayları yakından görmem lazım. Tam bu tabelasında "Scala" yazan yerin altında en büyük olay patlıyor. İçeriden İngilizler dışarı fırlıyorlar. Onların sayısıyla Türkler'inki çok orantısız.

SALDIRGAN HIZLI ÇIKTI
İşin başka bir ilginç yönü de, olay yerinde neredeyse İngilizler'in sayısı kadar bizim kameraların yer alması. Ben kameraların arkasından 30 metre geriden olaylara bakıyorum. O sırada uzun boylu esmer biri, üzerinde beyaz bir giysi olan İngiliz'in böğrüne bıçağı saplıyor. Biri dönüp kaçmaya başlıyor. Deparı da çok kuvvetli. Arkasından Kopenhag polisinden biri var. Ama polisin ona yetişmesi imkansız. İkisi de yanımdan geçip gidiyorlar. Fakat uzun boylu genç çok süratli.

Bunlar olurken arabalı ekipler bu İngliz pub'ının önüne geliyorlar. Tabii iş işten geçtikten sonra. Kopenhag polisinin elinde köpekler var. Ama onlar hiçbir zaman kalabağın üzerine bu köpekleri yollayamıyorlar. Sadece barikat kuruyorlar. Burada dikkat çeken bir başka nokta da "Allah-u Ekber" çekip, 'Yürüyün' diyenler...

ERMAN TOROĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır