kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk medyası haber oldu
Galatasaray-Arsenal maçı için Kopenhag'a gelen Türk TV kanallarının 24 saat boyunca kentin her yerinden yayın yapması Danimarkalılar'ı şaşırttı

AVRUPA'NIN en sakin başkentlerinden biri olan Kopenhag, Türk taraftarlarının yanı sıra Türk televizyonlarının da akınına uğradı. Türk medyasının sokaktan, bardan, ya da stadyumdan sürekli naklen yayın yaptığını gören Danimarkalılar şaşkın durumda. Hatta Türk televizyonlarının bu dinamizmi ve haber kovalayışı, Danimarka medyasına haber bile oldu.

DR1 ve TR2 televizyonları önceki gün, akşam bültenlerinde Kopenhag Belediye Meydanı'ndan ana haber bülteni sunan atv, Show TV, Kanal D gibi kanalların görüntülerini ekrana yansıttı. Haberde Türk medya kuruluşlarının büyüklüğüne dikkat çekildi ve "Türk medyasının bu kadar büyük ve renkli olduğunu bilmiyorduk. Türkiye'de 8 adet ülke ve Avrupa geneline yayın yapan televizyon var" ifadesi kullanıldı.

Türkiye gündeminde kendilerinden pek fazla söz ettiremeyen Danimarka'da yaşayan Türk vatandaşları için de Türk basın mensuplarının orada oluşu bulunmaz bir fırsat yarattı.

"KIRCA'YA GELDİM"
Türkler son 2 günde Danimarka sokaklarını adeta sarı-kırmızıya boyadı. Elinde maç bileti olup olmadığını sorduğumuz birçok Türk "Ben maçtan anlamam kardeşim. Buraya Ali Kırca ile görüşmeye geldim" yanıtı verdi.

Danimarka'da yaşayan bazı Türkler'in de maç için Kopenhag'a gelen habercilerle görüşebilmek için iş yerlerinden izin aldıkları bile gözlendi.

Maçtan anlamayan 7'den 70'e birçok Türk, sırf Ali Kırca, Reha Muhtar, Uğur Dündar, Sadettin Teksoy'a çıkabilme umuduyla yayının yapıldığı Tivoli Meydanı'nı doldurdu. Gurbetçilerin tek isteği ana haber bültenlerinde boy gösterip, Türkiye'de yaşayan akrabalarına "merhaba" demekti.

BASINDAN 4 YARALI
Maç öncesi Tivoli Meydanı'nda İngiliz holiganlarla Galatasaraylı taraftarlar arasında çıkan kavgada Akşam gazetesi yazarı Aykut Işıklar, Star kameramanı Ali Özlüer, Show TV kameramanı Mesut Gengeç ve TRT kameramanı Nuh Mete Yorulmaz yaralandı. Holiganların saldırısı sonucu yüzüne darbeler alan Işıklar, hastaneye kaldırıldı. Işıklar'ın ve diğer basın mensuplarının durumunun iyi olduğu bildirildi.

Sadi TEKELİOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır