kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis Kopenhag'a taşındı
Galatasaray'ın final maçını izlemek için 2 TBMM Başkanvekili, 6 bakan ve 162 milletvekili, Kopenhag'a uçtu.

TÜRK Hava Yolları'nın kuyruk kısmı sarı-kırmızıya boyanan iki uçağıyla dün Kopenhag'a giden kafilede MHP'den 54, DSP'den 35, DYP'den 25, FP'den 18, ANAP'dan 13 milletvekili yer aldı. Kafilede TBMM Başkanvekilleri Murat Sökmenoğlu ve Ali Ilıksoy ile, devlet bakanları Fikret Ünlü, Edip Safter Gaydalı, Hasan Gemici ve Şuayip Üşenmez, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, 162 milletvekiliyle 17 yakını ve 46 basın mensubu da hazır bulundu.

VEKİLLERDEN TAM DESTEK
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ve Sağlık Bakanı Osman Durmuş da kafileye birkaç saat sonra katıldı. Galatasaray'ın başarısını alkışlamak için Kopenhag'a gittiklerini söyleyen Fikret Ünlü, yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, "Galatasaray'ın kupayı almasını her Türk gibi ben de çok istiyorum. Dönüşte, imkanlarımız ölçüsünde GS'ı ödüllendireceğiz" diye konuştu.

TAŞAR BAKLAVA DAĞITTI
Elinde Galatasaray bayrağı ve 60 kilogram baklava ile Esenboğa Havaalanı VIP Salonu'na gelen ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar ise "Kupayı almak için Kopenhag'a gidiyoruz. Galatasaray'ın bunu başaracağına inanıyoruz" dedi. Öte yandan ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, kafileden 1 saat önce oğulları Hasan ve Yavuz'la birlikte özel bir uçağa binerek Kopenhag'a uçtu.

ANAP milletvekilleri Cavit Kavak, Şadan Tuzcu, MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu da Yılmaz'a eşlik etti. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'da final maçı için Kopenhag'a gitti. Havaalanına son dakikada gelen Enginyurt'a bazı milletvekilleri "Cemal iyi ki daha önce Kopenhag'a gitmedin. Bazı olaylar çıkmış, sen orada olsan İngiliz kalmazdı" diyerek takıldılar.

Cengiz UYSAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır