kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tivoli Meydan Savaşı!
Galatasaraylı yetkililerin uyarılarına rağmen yasaklanmayan 'alkol' ve Danimarka polisinin etkisiz kalışı, bir taraftar atışmasını daha büyük boyutlara ulaştırdı. Kopanhag'ın ünlü Tivoli Meydanı'nda Türk ve İngiliz taraftarlar birbirine girdi

FİNAL maçının oyanandığı Tivoli Meydanı'nda, önceki gece çıkan olayların etkisi sürerken, Türkiye saatiyle 17.10'da büyük bir kavga daha çıktı. Gece-gündüz hiç durmadan içilen alkolün de etkisi ile Arsenal ve Galatasaray taraftarları birbirine girdi. Demir sandalyeler, sopalar, bozuk paralar, pet ve cam şişeler havada uçuştu, pek çok Türk ve İngiliz taraftar yaralandı. Olayları görüntülemek isteyen basın mensupları da taşlı, sopalı, yumruklu saldırılardan nasibini aldı. Saldırganlar özellikle kameralara yöneldi. Basın otobüslerine demir sopalarla saldırıldı.

SÖZ VERMİŞLERDİ AMA...
Önceki gece çıkan olayların ardından dün sabah bir açıklama yapan Danimarka polisi, maç öncesi ve sonrasında hiçbir olay çıkmayacağı garantisini vermişti. Gece çıkan olayların tamamen yanlış istihbarattan kaynaklandığını belirten Danimarka polisi "Biz İngiliz taraftarlarının bu kadar çok olduğunu bilmiyorduk. Şimdi gereken önlemlerin hepsini alacağız. İki takım taraftarlarını yan yana getirmeyeceğiz. Hiçbir olay çıkmayacak, bunun garantisini veriyoruz" demişti. Ancak, bu açıklamaları yapan Danimarka polisi bu olaylarda etkisiz kaldı. Polis ancak, taraftarlar birbirlerinin yüzlerini dağıttıktan, kan-revan içinde bıraktıktan sonra olay yerine geldi. Tivoli Meydanı'na yaklaşık 20 dakika sonra gelen polis, kavgacıları gözyaşartıcı bombalarla dağıttı.

CİM-BOM UYARMIŞTI
Dün sabah yapılan toplantılarda Galatasaray yetkilileri, bütün bu olayların alkolden kaynaklandığını belirterek, alkol satışının yasaklanmasını istedi. Ama polis kanunen böyle bir şeyi yasaklayamayacaklarını ama olay çıkmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Sonuçta Galatasaray'ın korktuğu oldu, içkinin etkisiyle taraftarlar birbirine girdi. Olayların yaşandığı meydanın çevresindeki barların gündüz açık ve tıkabasa dolu olması büyük tepki topladı.

LEEDS TARAFTARLARI!
Bu arada gündüz bir değil, birçok olay çıktı. Taraftarlar tezahüratlar eşliğinde ara sokaklarda çatışmayı sürdürdü; birçok dükkanın cam ve çerçeveleri kırıldı. Çıkan olayların hemen ardından konuştuğumuz Danimarka polisi, olay çıkaran İngilizler'in Arsenal değil Leeds taraftarı olduğunu belirterek "Taksim'de çıkan olayların intikamını almak istiyorlar" yorumunu yaptılar. Olaylardan sonra sokaklarda duyulan Leeds tezahüratları da bunu doğrular nitelikteydi.

HEP OLAYLARIN İÇİNDEYDİK
Dün gece çıkan kavgalarda da fotomuhabiri arkadaşım Süleyman Gültekin ile birlikte, olayların içindeydik. Galatasaray taraftarları, Tivoli Meydanı yakınındaki Abrolon adlı barın önünden geçerken, içkili Arsenalliler ile karşılaştılar. İngiliz holiganlar, barın önünden geçen Galatasaraylı taraftarlara, pet şişe fırlattılar. Bunun üzerine Galatasaray taraftarları barın içine girmek istediler. Ancak barın kapıları kapatıldı. Ortamın gerginleştiğini gören polis ekipleri, barın önüne gelerek güvenlik önlem aldılar. Polis, İngiliz taraflarların bardan çıkmalarına bir süre izin vermedi. Daha sonra bazı İngilizler bardan dışarı çıktı. Türkler'de maç için özel olarak düzenlenen konserden çıkmışlardı. Taraftarlar yeniden karşılaştı. Her iki taraf birbirine girdi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI
Tivoli Meydanı'nda başlayan kavga, ara sokaklarda da devam etti. Bu ara biz, sokaklardan birinde ilerlerken İngiliz holiganların arasında kaldık, bu sırada sokağa bir grup Türk taraftar da girince büyük kavga burada da devam etti. Bu olaylarla ilgili 7'si Türk 10 kişi tutuklandı. Tutuklanan Türkler'in hepsi, Danimarka'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar ve sınırdışı edilmeleri gündemde. Kopenhag'a gelmesi beklenen 400'ü aşkın Leedsli holiganın ise gelişi, İngiltere'deki pasaport kontrolünde engellendi. Ancak dün öğle saatlerinde çıkan kanlı kavgalara engel olunamadı. Olayların büyümesinde para kaygısı ile hareket edip alkolü yasaklamayanlar ile çok geç hareket eden polisin etkisi büyüktü.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır