kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Ziraat özerk olmalı"
Ziraat Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu, "Ziraat diğer kamu bankaları gibi özelleştirilemez. Serbest piyasa kurallarına göre işleyen bir banka haline getirilmeli" dedi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu, Ziraat Bankası'nın diğer kamu bankaları gibi özelleştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Tunaboylu, "Banka, özerkleştirilerek piyasa kurallarına göre çalışan bir banka haline getirilmeli" dedi.

Bankanın mutlaka müstakil bir yasası olması gerektiğini belirten Tunaboylu, "Çünkü Ziraat Bankası önemlidir. Türkiye'de hiç kimse tarım kesimine kredi açmaya yanaşmıyor. Küçük çiftçinin desteklenmesi açısından Türkiye'nin Ziraat Bankası'na hala ihtiyaç var" dedi.

Bankanın toplam mevduatının geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 102 artarak 9.5 katrilyona ulaştığını söyleyen Tunaboylu, "7. katrilyon düzeyine ulaşan mevduatımızın sektör payı yüzde 35, 1.7 katrilyon liraya ulaşan yabancı para mevduatımızın sektör payı ise yüzde 8 oldu" dedi. Bankanın serbest piyasa ekonomisine uyan bir yapıya kavuşması halinde kârlı ve verimli bir hale gelebileceğinin altını çizen Tunaboylu, "Daha sonra da halka açılarak gelir elde edebilir. Bunların tümü kısa sürede olabilir" dedi.

Ziraat Bankası'nın görev zararları hariç, aktif kalitesi yönünden Türkiye'nin en yüksek performanslı bankalarından biri olduğunu belirten Tunaboylu, görev zararlarının tasfiyesi halinde banka hisselerinin halk tarafından talep edilebilir hale gelebileceğini de söyledi. Tunaboylu, pasif konusunda da hedeflerinin pasif yapısını zenginleştirerek maliyetleri aşağı çekmek olduğunu belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır