kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İcraat sorunsuz gidiyor'
Koç Holding Finans Grubu eski Başkanı Tevfik Altınok, hükümetin uyguladığı istikrar programının başarılı olduğunu, ancak sürekliliğin önemli olduğunu söyledi

Koç Holding Finansal Hizmetler eski Grup Başkanı Tevfik Altınok, IMF ile imzalanan stand-by anlaşmasının başarılı olabilmesi için ''enflasyon ile mücadele edilmesi ve bu hedefin üzerine gidilmesi'' gerektiğini söyledi.

Altınok, stand-by anlaşmasının ilk dört aylık uygulama sonuçlarının başarılı olduğunu ve bundan sonra gelişmeler paralelinde yeni kararlar alınması gerektiğini belirtti. Geçmiş dönemde imzalan 17 tane stand-by anlaşmasının da bugünkü aynı inançla imzalandığına, ancak çoğunluğunun başarısız olduğuna işaret eden Altınok, şöyle dedi:

"Kağıt üzerinde yazılanlar o kadar önemli değil. Önemli olan uygulama. Bu programın başarılı olmasını diliyorum. Fakat, öyle bir programki sürekli canlı tutulması gerekir. (Üç yıl içinde tedbirleri aldık, bundan sonra başarılıdır) diyerek bir kenara çekilmeyerek, her gün gelişmelerin paralelinde yeni alınması gereken tedbirlerin takipçisi olacaksınız."

ÖNCELİK ENFLASYON
Bu tür programlarda birden fazla hedef koyulması halinde hedeflerin ve hedeflere ulaşmak için uygulanan politikaların çelişebildiğine dikkat çeken Altınok, "Bu programın birinci önceliği enflasyonla mücadele etmek. O hedefin üzerine doğru gitmek lazım. Ayrıca, kur ile faiz arasındaki makasın da zaman içinde mutlaka kapanması gerekiyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır