kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fuat Miras adaylara meydan okudu
"Yıldırım da Çağlayan da karşıma çıksınlar, çıkmazlarsa odalarına ihanet ederler"

TOBB Başkanı Fuat Miras, seçimli genel kurula 12 gün kala rakiplerine meydan okudu. Miras, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'a da ASO Başkanı Zafer Çağlayan'a da koltuğunu bırakmayacağını söyledi ve "Koltuğumu layık bir arkadaşa önerdim. Kabul etmediği için devam kararı aldım" dedi. Yarışı kolaylıkla kazanacağını öne süren Miras, şu değerlendirmeleri yaptı:

Mehmet Yıldırım'a: Koltuğumu ona bırakmam. Deniz Ticaret Odası ile temasa geçtiğini duyuyorum. TOBB, açık bir platformdur. Yarış herkese açık. Ancak, Yıldırım'ın kendi konseyinde bile seçimi kazanması zor.

Zafer Çağlayan'a: Ona da bırakmam. Değişimden sözediyor. 2 yıl benim başkan vekilliğimi yaptı. Hangi değişimi önerdi, hangi projeyi getirdi? Siyasilerle görüşüp icazet alınarak TOBB Başkanı olunmaz.

Siyasilere: TOBB'un, gerektiğinde ülkenin kaderini etkileyecek konularda nasıl sorumluluk aldığını gördüler. Bazıları, siyasi rövanş alma peşindeler. Buna izin vermeyeceğiz.

Okan MÜDERRİSOĞLU

TOBB'da adaylar ikiye düştü
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, TOBB başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Çağlayan, TOBB'da değişimden yana olduğunu, seçim sisteminin demokratik yapıya kavuşması için sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar hiç havlu atmadım. Seçim sistemi demokratik yapıya kavuştuğunda değişimi gerçekleştirmek için şimdiden adayım" dedi.

Çağlayan, Fuat Miras ya da Mehmet Yıldırım lehine adaylıktan çekilmesinin sözkonusu olmadığını belirterek şunları söyledi:

"TOBB'da değişime aday olduğumu söyledim. Bugün gelinen noktada, hizmet değil, koltuk yarışına girileceği konusunda endişem var. TOBB'un mevcut seçim sistemiyle, delege serbest iradesiyle seçme ve seçilme hakkını kullanamıyor, yönetim kurulunu doğrudan seçemiyor ve hür iradesiyle 'ben adayım' diyemiyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır