kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hocalar kapıştı TÜBİTAK karıştı
TÜBİTAK MAM Başkanı Ömer Kaymakçalan, TÜBİTAK Başkanı'nın sanayiye yönelik çalışmalarını engellediğini söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bu kez bilimsel bir buluşla değil, içinde meydana gelen bir kavgayla gündemde. Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Ömer Kaymakçalan, önceki gün TÜBİTAK Başkanı'nı bilimin ve teknolojinin toplum yararına kullanılmasına inanmayan biri olduğunu öne sürerek görevinden ayrıldığını açıkladı.

Kaymakçalan, İstanbul Sanayi Odası tarafından İTÜ'de düzenlenen "Rekabet Gücü İçin Teknoloji ve Teknoloji Yönetimi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, dünden itibaren TÜBİTAK'taki iş aktini fesh ettiğini ve kimya yüksek mühendisi olarak toplantıya katıldığını söyledi.Sözleşmesini fesh etmesinin nedenleri arasında herhangi bir siyasi neden bulunmadığını, aksine görevi sırasında siyasi partilerden kolaylıkla destek gördüğünü belirten Kaymakçalan, TÜBİTAK Başkanı'nın "teknoloji ve bilimin toplum yararına kullanılmasına inanmayan bir kişi olarak bir yıldan beri Marmara Araştırma Merkezi'nin sanayiye yönelik çalışmalarını engellemekte olduğunu" öne sürdü. Kaymakçalan, şöyle konuştu:

"AKDİMİ FESHETTİM"
"Son olarak Türkiye'de ilk defa Marmara Araştırma Merkezi'nde kurulmakta olan teknoloji serbest bölgesini yasalara ve anlaşmalara aykırı olarak engellemek istemesi iş aktimi feshetmeme neden olmuştur. Türk sanayine TÜBİTAK aracılığıyla verilmekte olan ar-ge teşvikleri ve AB'nin endüstriyel araştırma programı EUREKA da TÜBİTAK Başkanı tarafından sabote edilmektedir. Türk sanayinin rekabet gücünü yükseltmeye yönelik bu programlara sanayicilerimizin sahip çıkacağına inanıyorum."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır