kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şirketlere AB'ye hazırlık desteği
Başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere şirketleri AB'ye hazırlamak için Türkiye Avrupa Birliği İş Derneği kuruldu.

Türkiye'deki şirketleri Avrupa Birliği pazarına hazırlamak amacıyla yeni bir dernek kuruldu. Erdal Kabatepe'nin girişiminde kurulan Türkiye Avrupa Birliği İş Derneği (TURKAB) Haziran ayı içinde kuruluş işlemlerini tamamlayarak faaliyete geçecek.

TURKAB, Türk ve Avrupa Birliği kurumları ve üye ülkelerin şirketleri arasında işbirliğini geliştirmek, bilgi teknoloji leri transferi ve ortak çalışmalarla her alanda aynı standartlara ulaşmayı sağlamak amacını taşıyor.

LOBİ YAPMAYACAĞIZ
Halihazırda Avrupa Birliği'ne yönelik birçok derneğin bulunduğunu belirten TURKAB Başkanı Erdal Kabatepe, "Mevcutların hemen hepsi lobi faaliyeti ve politik ilişkiler içinde faaliyeterini sürdürüyorlar. Biz, daha çok şirketlere hizmet götüreceğiz. Bu amacın gerektirdiği kadar politikanın içinde yeralacağız" dedi. Derneğin kurucu üyeleri arasında şu isimler yeralıyor:

Cemil Akyürek, Cem Alpar, Sedef Baysal, İbrahim Birkan, Osman Birsen, Yener Dinçmen, Mehmet Dülger, Metin Emiroğlu, Meral Gezgin Eriş, Ahmet Esen, Ümit Hergüner, Erdal Kabatepe, Okan Karagözoğlu, Nedim Karako, Muhtar Kent, Güngör Keşçi, Selçuk Maruflu, Kerem Okumuş, Doğan Sevim, Oktay Varlıer.

Nur OZTÜRK İLK

Yunanlılar Türk şirketlerini Avrupa'ya hazırlıyor
Türk şirketlerini, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne entegrasyon sürecine hazırlamak amacıyla Euro Group of Consultants isimli danışmanlık şirketi kuruldu. Türkiye'den Merkat A.Ş. ile Yunanlı Exergia S.A ve Euro Consultants S.A. ile birlikte kurulan şirket, şirketlerini Avrupa Birliği'ne hazırlayacak.

AB'nin şirketlere yönelik fırsatların henüz bilinmediğine dikkat çeken Euro Group of Consultants'ın Başkanı Erdal Kabatepe, "Bir programdan yönelik teklif hazırlamak bile uzmanlık işidir. Finansman temini aşamasına kadar getiriyoruz" dedi.

Euro Group of Consultants bu amaçla bir seminer düzenledi. AB Üyelik Sürecinde Türk İşletmeleri; Problemler, Çözümler ve Fırsatlar konulu seminer 29 - 31 Mayıs 2000 tarihinde Çırağan Oteli'nde başlayacak. Yunanistan'da en çok gıda, tekstil ve metal iş kolllarının entegrasyon sürecinde zorlandıklarına dikkat çeken Kabatepe, Türkiye'de de gıda, tekstil, otomotiv ve yan sanayinin uyulması gereken mevzuat fazlalığından dolayı zorlanacağını belirtti.

Hangi büyüklükte olursa olsun şirketlerin Avrupa pazarına hazırlıkları sadece yönetim düzeyinde 100 - 200 bin dolarlık maliyeti gerektiriyor. İşin içine tekonoloji girecek olursa, bu fiyatlar daha da yükseliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır