kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Afyon'da Sezer seferberliği
Tüm umutlarını, hemşehrileri Ahmet Necdet Sezer'e bağlayan Afyon halkı, "Cumhurbaşkanımız mutlaka bizi ziyarete gelir" diye hummalı bir hazırlığa başladı.

Ahmet Necdet Sezer'in 10'uncu Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Afyon'da büyük bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Hemşehrileri Sezer'in doğduğu şehri kalkındıracağını düşünen Afyonlular, "Cumhurbaşkanımız bizi ziyarete gelecektir" umuduyla kenti adeta baştan yaratıyor.

HER YER BAYRAK DOLU
Bugünlerde Afyon'da her yer "Cumhurbaşkanımız hayırlı olsun" pankartlarıyla kaplı. Tüm ana caddelerde, meydanlarda sanki Cumhuriyet Bayramı kutlanıyormuş gibi Türk bayrakları dalgalanıyor.

Atatürk heykellerinin çevre düzenlemeleri hummalı bir şekilde gerçekleştirilirken, bozuk yollar belediye ekipleri tarafından asfaltlanıyor. Afyonlular bugüne kadar Cumhurbaşkanı olmadan önce Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Mesut Yılmaz gibi politikacıların seçim öncesi vaadlerine kanmışlar, oy vermişler. Ancak her defasında hayal kırıklığı yaşamışlar. Bu konuda fazla konuşmasalar da adı geçen politikacılara epey kızgın oldukları hallerinden belli.

LİDERLERE KIZGINLAR
"Demirel geldi, oy istedi, verdik, unuttu gitti. Özal geldi, oy istedi, fabrika açacağım dedi. Oyumuzu ona verdik, fabrikayı memleketi Malatya'da açtı! Mesut Yılmaz geldi, 'Ben boş vaadlerde bulunmayacağım, gelip icraat yapacağım' dedi. Mesut Bey'in de ayağı kesildi. Politikacılar Afyon'a yatırım yapmak bir yana, büyük kamu kurum ve kuruluşlarını Afyon sınırlarının dışına taşıdı. Demirel Isparta'yı, Özal Malatya'yı, Yılmaz Rize'yi şaha kaldırdı. Şimdi sıra bize geldi!" diyorlar.

Ancak Afyonlular, çuvaldızı başkalarına batırırken, iğneyi de kendilerine batırmaktan çekinmiyor. Afyonlular'ın çoğu, Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra akrabalarının birdenbire çoğaldığına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam ediyorlar: "Hani, milli piyangodan büyük ikramiye çıkınca, talihlinin ortaya bir sürü akrabası çıkar. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzünü bile görmeyen insanlar bugünlerde 'Ben Sezer'in akrabasıyım' diye geziyor. Böyle davranan Afyonlular'ın Sezer'i yıpratacağından endişe ediyoruz."

"ŞİMDİ SIRA BİZDE"
Afyonlular, bu sözlerin ardından Türk halkına da bir mesajı gönderiyor: "Çankaya Köşkü'nün kapıları yağcılara ve devleti sömürenlere kapanıp, hizmeti gerçekten hakeden halka açılacak. Dürüstlüğünden ve adaletinden şüphe etmediğimiz Cumhurbaşkanımız ülkesini hızla kalkındıracak..."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır